Κεντρική Ασίστ Περαστικός Ένας… Ράμπο από τον Βόλο

Ένας… Ράμπο από τον Βόλο

koromilas kostas ked

Καλησπέρα στα φιλαράκια μου. Τώρα που καλοκαιριάζει ο Πειραιάς είναι πανέμορφος, για να πιεις εκεί ένα καφεδάκι. Κοντά στο λιμάνι, ή στο Μικρολίμανο, ακόμα και ψηλά στον Προφήτη Ηλία, υπάρχουν δεκάδες μαγαζιά για να απολαύσεις τον καφέ, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο, που σημείωσε κι ο ποιητής. Έτσι κι εγώ κατέβηκα να πιω έναν παραθαλάσσιο καφέ κι -όπως συμβαίνει πάντα- έπεσα πάνω σε μπασκετική παρέα.

Μόλις είχαν έρθει από την Κρήτη τα παλικάρια κι αποφάσισαν να χαλαρώσουν λίγο, πριν κατευθυνθούν στον τελικό τους προορισμό. Εκεί που συζητούσαν, πετάγεται ένας και λέει «ευτυχώς που ήρθαμε με το καράβι και δεν είχαμε έλεγχο στις αποσκευές». Όπα, «Περαστικός» είμαι και για μπάσκετ μαθαίνω, λες να κάνω καριέρα και στην «αντιτρομοκρατική». Α, δεν είμαι εγώ για τέτοια…

Τους πήρα με φόβο, αλλά πού να ήξερα ότι η ιστορία είχε γέλιο. Συζητούσαν για το πάθημα του Κώστα Κορομηλά, ο οποίος επιστρέφοντας από το πρωτάθλημα των Εφήβων, θέλησε να επιβιβαστεί στην καμπίνα του αεροπλάνου. Είχε μαζί του μόνο μια χειραποσκευή, στην οποία είχε βάλει 11 μαχαίρια!

Ο άνθρωπος δεν ήθελε να κάνει αεροπειρατεία, ούτε σκόπευε να απειλήσει κανέναν. Τα μαχαίρια ήταν αναμνηστικά και τα έδωσαν οι διοργανωτές στους διαιτητές. Τώρα γιατί μάζεψε ο Βολιώτης τα μαχαίρια όλων, δεν το γνωρίζω -δεν το ήξερε και η παρέα, που συζητούσε δίπλα από μένα-, οπότε δεν θέλω να σας γελάσω.

Όπως αντιλαμβάνεστε με το που είδαν από την οθόνη τα μαχαίρια στη βαλίτσα, σήμανε συναγερμός στο αεροδρόμιο. Μέχρι να εξηγήσει τι και πώς, λίγο έλειψε να ειδοποιηθεί (πραγματικά) η αντιτρομοκρατική. Δεν γνωρίζω αν τελικά πέταξε με τα μαχαίρια, αν τα πήρε το πλήρωμα και του τα έδωσε κατά την προσγείωση. Γενικώς δεν γνωρίζω τι απέγιναν τα μαχαίρια, όμως ο Κορομηλάς θα έχει να το λέει. Βασικά, οι άλλοι το λένε και γελάνε.

Τόσα μαχαίρια ούτε ο Μποτρίνι δεν είχε. Ούτε καν ο Τζακ ο αντεροβγάλτης (αν κι αυτός δεν πρέπει να χρησιμοποιούσε το αεροπλάνο για τις μετακινήσεις του). Κι οι Κρητικοί, βρε παιδί μου, πάλι καλά που έδωσαν μαχαίρια για αναμνηστικά και δεν εμφανίστηκε με 11 καραμπίνες στο αεροδρόμιο ο Κορομηλάς, να γυρίσει το «ένας Ράμπο από τον Βόλο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 60-50

Το 2-2 έκανε ο Ολυμπιακός. Σε πέμπτο παιχνίδι θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Α1 …