Κεντρική NBA Deja vu για το Χιούστον, άλωσε ξανά τη Γιούτα! (vids)

Deja vu για το Χιούστον, άλωσε ξανά τη Γιούτα! (vids)

harden paul

Με τους Κρις Πολ και Τζέιμς Χάρντεν να ηγούνται της επίθεσης και τον Κλιντ Καπέλα να είναι “μαέστρος” στην άμυνα, οι Χιούστον Ρόκετς νίκησαν και πάλι τους Τζαζ μέσα στη Γιούτα με 100-87 κι έκαναν το 3-1 στη μεταξύ τους σειρά. Οι “ρουκέτες” είναι έτοιμες να επιστρέψουν στους τελικούς της Δύσης μετά το 2015, έχοντας ξανά ως κύριο “όπλο” την άμυνα αλλά και τη “μαγεία” του CP3.

https://twitter.com/HoustonRockets/status/993317143700754432

Συγκεκριμένα, ο Πολ σκόραρε 27 πόντους με 12/23 σουτ ενώ μάζεψε 12 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής. Το κίνητρο του δαιμόνιου σούπερ-σταρ είναι τεράστιο, με δεδομένο ότι επιθυμεί να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικούς περιφέρειας κι έτσι αποφάσισε να χειραγωγήσει την άμυνα των Τζαζ.

Δύο ήταν οι κύριοι τρόποι, μέσω των οποίων ο Πολ έφτιαχνε το παιχνίδι του: Είτε περίμενε την αλλαγή στο πικ-εν-ρολ κι εκμεταλλευόταν το μις-ματς με τον ψηλό στην περιφέρεια, είτε εκτελούσε από κοντινή και μέση απόσταση μετά το σκριν. Ο Ρούντι Γκομπέρ πέρασε αρκετά δύσκολες στιγμές, με τον Πολ να τον τιμωρεί συνεχώς από μέση απόσταση ενώ σε κάποιες περιστάσεις έφθανε μέχρι και το καλάθι.

Τα highlights του Πολ

Από την άλλη, ο Χάρντεν δεν είχε και την καλύτερη βραδιά του, σκοράροντας 24 πόντους, 14 στην 1η περίοδο, με μόλις 8/22 σουτ ενώ είχε 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 8 λάθη! Ο Ντάντε Έξουμ ήταν και πάλι εξαιρετικός επάνω του, με τον “Beard” να έχει συνολικά 1/11 σουτ στη σειρά αυτή, κάθε φορά που τον μαρκάρει ο Αυστραλός.

Εκείνος που όρθωσε ανάστημα, όμως, ήταν ο Καπέλα, με 12 πόντους, 15 ριμπάουντ και 6 τάπες, κάνοντας ξανά outplay τον Γκομπέρ. Το στοιχείο που ξεχώρισε, βέβαια, ήταν οι 5 τάπες του στα 3 τελευταία λεπτά του αγώνα (!), εξαφανίζοντας κάθε ελπίδα της Γιούτα για ανατροπή της κατάστασης.

Από πλευράς Γιούτα, η οποία έχασε 22 σουτ κοντά στο καλάθι κι είχε 7/29 τρίποντα, ο Ντόνοβαν Μίτσελ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 25 πόντους κι άσχημα ποσοστά (8/24 σουτ), ο Τζο Ινγκλς τον ακολούθησε με 15, συν 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και 3 τάπες. Η απουσία του Ρίκι Ρούμπιο ήταν εμφανής για ένα ακόμη παιχνίδι ενώ η switch άμυνα του Χιούστον φαντάζει τρομερά δύσκολος γρίφος για τους πολύ καλοδουλεμένους αλλά ανίσχυρους, μπροστά στο Χιούστον, Τζαζ.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …