Κεντρική Basket League ΑΕΚ Αυτή είναι η Μούρθια! Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ (pics)

Αυτή είναι η Μούρθια! Το προφίλ της αντιπάλου της ΑΕΚ (pics)

murcia

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Μούρθια στα ημιτελικά του Final Four του Basketball Champions League. Η Ένωση καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ισπανικής ομάδας, προκειμένου να βρεθεί στον τελικό και να διεκδικήσει τον τίτλο κόντρα στον νικητή του ζευγαριού ΜονακόΛούντβισμπουργκ

Το προφίλ της Μούρθια

Η Μούρθια είναι μία επικίνδυνη μικρομεσαία ισπανική ομάδα. Βρίσκεται στην ένατη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, διαθέτοντας ένα ρόστερ με αρκετούς παίκτες ευγνωσμένης αξίας.

Οι «Ευρωλιγκάτοι» Μπραντ Όλεσον (11.4 πόντοι μέσο όρο) κι Αουγκούστο Λίμα (10 πόντους και 7.3 πόντους μέσο όρο) είναι τα δύο πιο γνωστά ονόματα της Μούρθια, η οποία διαθέτει στις τάξεις της και δύο πρώην «Έλληνες» παίκτες. Ο πρώτος είναι ο Όβι Σόκο, ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν στα Τρίκαλα κι αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες (πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας με μέσο όρο 12.9 πόντους και 7.3 ριμπάουντ) των Ισπανών. Ο δεύτερος είναι ο Σαρλόν Κλουφ, ο οποίος έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Ρεθύμνου. Κλέβιν Χάνα, Βίτορ Μπενίτε και Σάντιελ Ρόχας είναι τρεις ακόμα παίκτες, οι οποίοι τραβούν το κουπί της Μούρθια τη φετινή σεζόν.

Η ισπανική ομάδα βρέθηκε στο Final Four, κάνοντας την έκπληξη κόντρα στην Τενερίφη του Φώτη Κατσικάρη στη φάση των «16» και «καθαρίζοντας» άνετα την Καρσίγιακα με δύο νίκες στα προημιτελικά. Στον πρώτο όμιλο, είχε τερματίσει τέταρτη (σ.σ. πήρε δηλαδή το τελευταίο εισιτήριο, ισόβαθμη με την πέμπτη Σάσαρι) με ρεκόρ 7-7, ούσα πίσω από Μονακό, Καρσίγιακα κι Όλντενμπουργκ.

Το ρόστερ της

murthia

murthia1

 

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…