Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αμυντικό ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό στο ελληνικό πρωτάθλημα

Αμυντικό ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό στο ελληνικό πρωτάθλημα

paoamyna

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει εχθές (5/5) εκτός έδρας τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 86-49 και έτσι έκανε το 24 στα 24 στην φετινή Stoiximan Basket League.

Επιπλέον, οι “πράσινοι” με τους 49 πόντους που δέχτηκαν σε αυτόν τον αγώνα έκαναν αμυντικό ρεκόρ στην σεζόν, ενώ η πρώτη φορά που το “τριφύλλι” είχε δεχτεί λιγότερους από πενήντα πόντους ήταν τον Νοέμβριο του 2016, όταν η Δόξα Λευκάδας είχε σημειώσει μόλις 46.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ για τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης: 

Τα πλέι οφ είναι μια διαδικασία που απαιτεί μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην άμυνα και υπό αυτήν την έννοια ο Παναθηναϊκός Superfoods έδειξε να μπαίνει σε ρυθμούς προετοιμασίας γι’ αυτά μέσα από το χθεσινό παιχνίδι με τον Κόροιβο. Οι “πράσινοι” σημείωσαν την καλύτερη αμυντική τους επίδοση στη σεζόν κρατώντας τον αντίπαλο τους στους 49 πόντους.

Η προηγούμενη καλύτερη, φετινή αμυντική επίδοση για τον Παναθηναϊκό Superfoods ήταν εκείνη των 52 πόντους στους οποίους κράτησαν τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο στο παιχνίδι της Λάρισας. Το παθητικό των 49 πόντων, είναι το χαμηλότερο για τον Παναθηναϊκό από τις 7 Νοεμβρίου 2016 όταν είχαν δεχτεί 46 πόντους στο ματς της Λευκάδας με τη Δόξα.

Το χθεσινό παράλληλα, ήταν το 5ο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο οι “πράσινοι” έφτασαν σε τριψήφιο αριθμό ranking έχοντας 123 βαθμούς. Είχαν προηγηθεί οι 109 βαθμοί κόντρα στον ΠΑΟΚ, οι 126 κόντρα στον Προμηθέα, οι 127 απέναντι στα Τρίκαλα BC Aries και οι 132 στο ματς του Ρεθύμνου.

Μόλις εννιά βαθμούς είχε ο Κόροιβος στο ομαδικό ranking στη χειρότερη επίδοση της φετινής Stoiximan.gr Basket League αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη του Άρη κόντρα στον Προμηθέα στην 7η αγωνιστική όταν είχε 22 βαθμούς. Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση ranking από τις 8 Νοεμβρίου 2015 όταν το Λαύριο Megabolt έμεινε στο μηδέν στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Μένοντας στους έξι πόντους στην 4η περίοδο, ο Κόροιβος “άγγιξε” τη χειρότερη φετινή επίδοση την οποία μοιράζονται με πέντε πόντους ο Άρης της 7ης και τα Τρίκαλα BC Aries της 8ης αγωνιστικής.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Ματ Λοτζέσκι επανεμφανίστηκε στο Πρωτάθλημα μετά τις 14 Ιανουαρίου και στην 11η φετινή εμφάνιση του σε αυτό, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του με τις τέσσερις ασίστ όσες είχε στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

*Με τους 15 πόντους που είχε χθες, ο Τζαχί Κάρσον έγινε ο 4ος παίκτης στην 4ετή ιστορία του Κόροιβου στη Stoiximan.gr Basket League που ξεπερνάει τους 300 κάτι που έκαναν πριν από αυτόν οι Ντουέιν Ντέιβις, Τόντρικ Γκότσερ και Κουέντον ΝτεΚόζι.

Παράλληλα ο Αμερικανός έχοντας πέντε εύστοχα δίποντα, έγινε ο 2ος παίκτης του Κόροιβου μετά τον Ντουέιν Ντέιβις που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό. Έχει πλέον 100 ενώ ξεπέρασε σε αυτή τη λίστα τον Κένι Χολ που είχε 97.

*Στην πρώτη 5άδα των σκόρερ της ομάδας της Ήλιδας μπήκε ο Μάρκους Πόσλεϊ. Με τους δύο χθεσινούς πόντους του έφτασε τους 273 και ξεπέρασε τον Γκιγιέρμο Ρούμπιο που είχε 272 τη σεζόν 2014-15.

*Με τη μία τάπα που έκανε χθες, ο Γιάννης Σαχπατζίδης “έπιασε” στην κορυφή της λίστας των μπλοκέρ του Κόροιβου τον Ντάριους Γκάρετ. Αμφότεροι έχουν από 22.

*Ο Αλέξης Σπυριδωνίδης έγινε ο 1ος παίκτης που συμπλήρωσε 50 παιχνίδια Πρωταθλήματος με τον Κόροιβο στην κατηγορία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…