Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Το πιο σημαντικό είναι η άμυνα”

“Το πιο σημαντικό είναι η άμυνα”

nick calathes panathinaikos real madrid

Η άμυνα θα είναι το “κλειδί” στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα playoffs της Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε ο Νικ Καλάθης πριν το πρώτο παιχνίδι στο “Νίκος Γκάλης”. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού σημείωσε ότι αν η άμυνα τους λειτουργήσει, τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα γι αυτούς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για την κόντρα με Ντόντσιτς: “Για εμένα δεν είναι στο μυαλό, να προκριθούμε και να πάμε στο Final Four. Το μαυλό μου είναι στο να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι και να προστατεύσουμε το πλεονέκτημα έδρας».

Για το αν χρωστάει μία πρόκριση σε Final Four: “Δεν το βλέπω έτσι. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα, να σκοράρω, στην άμυνα και τα ριμπάουντ, να ΄τρέξουμε’, όλοι μαζί πρέπει να βρεθούμε εκεί”.

Για το αν έλεγχος ρυθμού είναι καθοριστικός: “Το πιο σημαντικό είναι η άμυνα για μία ισπανική ομάδα που έχει υψηλό σκορ, έχουν πολλούς σκόρερ, πολλές επιλογές, να τις σταματήσουμε. Αν δουλέψει η άμυνά μας θα είναι καλύτερα”.

Για την δυσκολία των διαδοχικών παιχνιδιών: “Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, είτε κερδίσεις είτε χάσεις με 50 πόντους. Είναι διαφορετικό κεφάλαιο, όπως ακριβώς στο τένις είναι διαφορετικό σαν σετ. Συναισθηματικά και νοητικά πρέπει να το προσεγγίσουμε σωστά. Είμαστε έμπειροι σε αυτή την διαδικασία για να τα καταφέρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση κάνει λόγο για «καταδρομική επιχείρηση» Την ελπίδα πως όσ…