Κεντρική NBA Το “καυτό” δίδυμο των Γουίζαρντς μίλησε και πάλι! (vids)
NBA

Το “καυτό” δίδυμο των Γουίζαρντς μίλησε και πάλι! (vids)

wall beal wizards

Ήταν δεδομένο ότι οι Γουάσινγκτον Γουίζαρντς έπρεπε να πάρουν το 100% από τους δύο σταρ τους, με δεδομένη την έλλειψη λύσεων από τον πάγκο, συγκριτικά με τους Τορόντο Ράπτορς. Η συνθήκη αυτή επαληθεύτηκε στο 3ο ματς κι επαναλήφθηκε χθες, με τους Τζον Γουολ και Μπράντλεϊ Μπιλ να “κουβαλούν” τους “μάγους” και να τους οδηγούν σε νίκη με 106-98, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2!

Οι Ράπτορς προηγήθηκαν έως και με 14 πόντους στις αρχές της 3ης περιόδου αλλά στη συνέχεια “μπλόκαραν” σε άμυνα κι επίθεση.  Ο κόουτς, Ντουέιν Κέισι χρέωσε τη χθεσινή αποτυχία τους στα λάθη (18), με τους Καναδούς να συνεχίζουν την αρνητική τους παράδοση, έχοντας πλέον ρεκόρ 0-4 σε πλέι-οφ παιχνίδια ενώ βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 2-1.

Ο Μπιλ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Γουίζαρντς με 31 πόντους (5/12 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 6/7 βολές), σκοράροντας σε off-ball και on-ball ρόλο αλλά και στον αιφνιδιασμό. Το πρόβλημα, όμως, ήταν ότι ο σταρ των Γουίζαρντς αποβλήθηκε με 6 φάουλ, 5 λεπτά πριν από το τέλος, σε ένα πλήρως λανθασμένο σφύριγμα που προκάλεσε την οργή του.

Το αμφιλεγόμενο φάουλ του Μπιλ

https://twitter.com/BleacherReport/status/988213813043331072

Τα highlights του Μπιλ

Με τον Μπιλ να είναι ανήμπορος να βοηθήσει στο τέλος. ποιος θα αναλάμβανε το “βαρύ” φορτίο; Μα φυσικά, ο Τζον Γουολ! Ο πυραυλοκίνητος γκαρντ τελείωσε το ματς με 27 πόντους, 6 ριμπάουντ, 14 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 43 λεπτά συμμετοχής, με 10/24 σουτ. Ο Γουολ, μάλιστα, είχε άμεση συμμετοχή στους 10 από τους 14 τελευταίους πόντους της Γουάσινγκτον ενώ μάρκαρε και τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, κάνοντας καλή δουλειά στον ανασταλτικό τομέα.

Με αλλεπάλληλα πικ-εν-ρολ, με δυναμικές διεισδύσεις και με πάσες στους ψηλούς που ρόλαραν στο καλάθι αλλά και στους σουτέρ στην αδύνατη πλευρά, ο Γουολ ήταν και πάλι θαυμάσιος, “εκτοξεύοντας” τους μέσους όρους του στα φετινά πλέι-οφ (26.8 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 2.8 κλεψίματα ανά αγώνα). Με την αγωνιστική του στόφα να τους καθοδηγεί, οι Γουίζαρντς έφεραν τη σειρά σε ισορροπία κι αποσκοπούν στο να γίνουν η 6η ομάδα στην ιστορία των πλέι-οφ που αποκλείει το νο.1 της κατάταξης στον πρώτο γύρο!

Τα highlights του Γουολ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…