Κεντρική NBA Στο “καναβάτσο” οι Μπακς, 3-2 για τους σκληροτράχηλους Σέλτικς (vids)

Στο “καναβάτσο” οι Μπακς, 3-2 για τους σκληροτράχηλους Σέλτικς (vids)

horford tatum

Με MVP τον Αλ Χόρφορντ και με τον Μάρκους Σμαρτ σε ρόλο “x-factor”, οι Μπόστον Σέλτικς επιβλήθηκαν των Μιλγουόκι Μπακς με 92-87 στη “λασπομαχία” του 5ου ματς και προηγούνται πλέον με 3-2 στις νίκες!

Όπως είναι φανερό, η λιγότερο κακή επίθεση επικράτησε στην αναμέτρηση, με τους Μπακς να έχουν 9/33 τρίποντα και 36.8% στα σουτ εντός πεδιάς. Τα “ελάφια” είχαν μονάχα μερικές εκλάμψεις στο σκοράρισμα αλλά στερήθηκαν πλήρως το ανοικτό γήπεδο, δεν πήραν τίποτα από τον πάγκο, πλην του Τζαμπάρι Πάρκερ (17 πόντοι), και του Σαμπάζ Μουχάμαντ (11 πόντοι) ενώ πήραν ξανά χαμηλό βαθμό στη δημιουργία, δίχως να βρίσκουν πατήματα στη ρακέτα.

Όσον αφορά τους νικητές, ο Αλ Χόρφορντ ήταν απολαυστικός με 22 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες, όντας η απόλυτα κυριαρχική μορφή σε άμυνα, σκορ και δημιουργία.

Ο Μάρκους Σμαρτ επέστρεψε μετά από σχεδόν 2 μήνες στην ενεργό δράση, “γράφοντας” 9 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 τάπες, καταθέτοντας τόνους ενέργειας στο παρκέ, ατελείωτο hustling κι ενισχύοντας την περιφερειακή άμυνα σε υπέρμετρο βαθμό!

Ο Τέρι Ροζίερ σκόραρε 16 πόντους με 4/10 σουτ και 6/8 βολές, ο Τζέιλεν Μπράουν σταμάτησε στους 14 ενώ ο Μάρκους Μόρις πέτυχε 10. Η αλήθεια, όμως, ήταν ότι η Βοστόνη δεν χρειαζόταν να λάβει βοήθεια από πολλαπλούς παίκτες στην επίθεση, με δεδομένη την υψηλή αποτελεσματικότητα στην άμυνα.

Από πλευράς Μιλγουόκι, ο Κρις Μίντλετον ήταν ο πρώτος σκόρερ με 23 πόντους και 9/21 σουτ, παίρνοντας πολύ δύσκολες προσπάθειες. Ο Τζαμπάρι Πάρκερ ήταν πολύ καλός από τον πάγκο με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7/15 σουτ ενώ ο Έρικ Μπλέντσο κινήθηκε μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας, ειδικά με την κακή παρουσία του στην άμυνα (16 πόντοι, 5/15 σουτ).

Σχετικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο “Greek freak” πλησίασε το τριπλ-νταμπλ, έχοντας 16 πόντους, 10 ριμπάουντ κι 9 ασίστ σε 41 λεπτά συμμετοχής ενώ υπέπεσε σε μόλις 2 λάθη. Το πρόβλημα, όμως, ήταν ότι οι διάδρομοι προς τη ρακέτα ήταν πολύ καλά κλεισμένοι (ειδικά στο 2ο ημίχρονο), κάτι που οδήγησε τον Έλληνα σούπερ-σταρ στο να πάρει μονάχα 10 προσπάθειες. Η αντιμετώπιση των Σέλτικς αλλά και τα συνεχόμενα λεπτά συμμετοχής εξάντλησαν τον Γιάννη, ο οποίος δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια ώστε να κάνει το κομμάτι του στα κρίσιμα σημεία.

Τα highlights του Γιάννη

Το φιλμ του αγώνα

Στο πρώτο ημίχρονο, κυριάρχησε η “ανομβρία” στο “στρατόπεδο” του Μιλγουόκι, καθώς οι προϋποθέσεις, ώστε να πέσει η μπάλα στο καλάθι, δεν ήταν καλές. Τα “ελάφια” αναλώνονταν μονίμως σε μαρκαρισμένες προσπάθειες και μη αποδοτικά σουτάκια μέσης απόστασης, δίχως να πατούν συχνά με αξιώσεις στη ρακέτα ενώ έστειλαν στο σίδερο κάμποσα αμαρκάριστα τρίποντα.

Ως αποτέλεσμα, οι Σέλτικς προηγήθηκαν με 23-15 στο τέλος της 1ης περιόδου, με τους Μπακς να χρειάζονται 24 κατοχές, προκειμένου να φθάσουν σε αυτόν τον αριθμό!

Η ίδια ιστορία συνεχίστηκε και στη 2η περίοδο, με τη διαφορά να εκτείνεται έως τους 16 πόντους για τους “κέλτες”, προτού η ατομική ικανότητα του Τζαμπάρι Πάρκερ φέρει τη διαφορά στο -11 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Γιάννης, βέβαια, είχε ήδη 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 τάπες αλλά ήταν ο μόνος που μπορούσε να σκοράρει εντός ρακέτας. Ο Μίντλετον είχε φθάσει επίσης στους 11 με 5/12 σουτ κι ορισμένες πολύ δύσκολες προσπάθειες αλλά τα 3/14 τρίποντα, το 34.9% στα σουτ εντός πεδιάς κι η αδυναμία εκμαίευσης φάουλ είχαν “δέσει” τα χέρια των Μπακς.

Από την άλλη, ο Χόρφορντ κυριαρχούσε στο ποστ με 8 πόντους κι 9 ριμπάουντ, ο Μάρκους Μόρις είχε 8 πόντους και 5 ριμπάουντ ενώ ο Μάρκους Σμαρτ έδωσε τελείως διαφορετικό τόνο με τον δυναμισμό του στην άμυνα.

Στην 3η περίοδο, οι Μπακς έτρεξαν ένα σερί 17-4, με τον Σαμπάζ Μουχάμαντ να έρχεται από τον πάγκο και να αλλάζει τις ισορροπίες με τις γρήγορες αποφάσεις και τις scoring ικανότητές του (11 μαζεμένοι πόντοι). Το 57-40 είχε μετατραπεί σε 61-57 αλλά οι λύσεις του Μιλγουόκι στέρεψαν εκ νέου. Ο Χόρφορντ συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος κάτω από το καλάθι και το σκορ ανήλθε στο 72-61.

Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, η “λασπομαχία” συνεχίστηκε, με τους Μπακς να κάνουν σερί 7-0 με κύριο “όπλο” τα επιθετικά ριμπάουντ ενώ κράτησαν τους Σέλτικς χωρίς καλάθι επί 8 κατοχές, χάρη στην φουλ αθλητική πεντάδα τους. Η διαφορά, όμως, δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 4 πόντους, με τον Χόρφορντ να έχει μονίμως τον ρόλο του ηγέτη και με την επίθεση της Βοστόνης θα βοηθιέται από τη λάθος τακτική των Μπακς να “διπλώνουν” συνεχώς πάνω του.

Ο Μπράουν έβαλε μπροστά με 7 τους Σέλτικς (84-77), 1:49 πριν από το τέλος. ο Μίντλετον απάντησε με ακόμη ένα δύσκολο σουτ ενώ οι Μπακς αδικήθηκαν στην επόμενη φάση, καθώς ο χρόνος επίθεσης της Βοστόνης είχε λήξει προτού σηκωθεί για το σουτ ο Χόρφορντ. Οι Σέλτικς δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία αλλά το έκαναν στην επόμενη κατοχή τους μετά το hustling του Σμαρτ και το καλάθι του Χόρφορντ (96-89).

Παρά τα δύο “παλαβά” τρίποντα του Μίντλετον στο φινάλε και το λέι-απ του Μπλέντσο, η ευστοχία των παικτών της Βοστόνης αποδείχθηκε αρκετή, ώστε να οριστικοποιήσουν τη νίκη και να πάρουν κεφάλι με 3-2 στη σειρά.

Τα highlights του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…