Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 81-74

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός 81-74

james gist panathinaikos real

Μεγάλη ευκαιρία να πάρει το διπλό έχασε ο Παναθηναϊκός στο τρίτο παιχνίδι με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, καθώς κόντραρε μέχρι το τέλος τη “Βασίλισσα”, αλλά τελικά έχασε με 81-74. Ο Τζέισι Κάρολ ήταν ο “ήρωας” για τη “Βασίλισσα”, καθώς πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο και φάουλ στο τέλος της αναμέτρησης. Οι “πράσινοι” είχαν πολλά παράπονα από τους διαιτητές της αναμέτρησης.

Η Ρεάλ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 5-0. Ο Παναθηναϊκός μετά το κακό του πρώτο δίλεπτο ανέκαμψε και με τρίποντο του Νικ Καλάθη ισοφάρισε το ματς (5-5). Οι γηπεδούχοι, όμως, βρήκαν και πάλι τις λύσεις και με καλάθι του Τέιλορ πήραν ξανά τα ηνία του σκορ (11-7).

Ο Παναθηναϊκός με αιχμή τον Μάικ Τζέιμς έτρεξε ένα σερί 10-2 και προηγήθηκε με 17-13. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν πρόσεξαν στο τελευταίο λεπτό της πρώτης περιόδου και με τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ η Ρεάλ Μαδρίτης ισοφάρισε ξανά πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Οι “πράσινοι” στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου είχαν επιθετικό πρόβλημα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η “Βασίλισσα”. Η Ρεάλ Μαδρίτης με επί μέρους σκορ 9-3 αποσπάστηκε με έξι πόντους (26-20). Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο έτσι και στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός “ξύπνησε” μετά το κακό πρώτο δίλεπτο και με σερί 6-0 έκανε το 26-26 και ανάγκασε τον Πάμπλο Λάσο να ζητήσει τάιμ άουτ.

Ύστερα το τάιμ άουτ η Ρεάλ ανέκτησε το προβάδισμα με βολές του Ρούντι, αλλά ο Παναθηναϊκός με τρίποντο του Λοτζέσκι πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο δεύτερο δεκάλεπτο (28-29). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά μέχρι και ένα λεπτό πριν το ημίχρονο.

Σ΄εκείνο το σημείο οι διαιτητές σφύριξαν βήματα στον Πέιν και αυτή η απόφαση έκανε έξαλλο τον Τσάβι Πασκουάλ. Ο Καταλανός τεχνικός διαμαρτυρήθηκε έντονα και δέχτηκε τεχνική ποινή. Η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και κατάφερε να ξεφύγει με έξι πόντους (40-34).

Η Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο ημίχρονο με δύο συνεχόμενα καλάθια του Αγιόν έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 10, ενώ η διαφορά έφτασε και τους 13 ύστερα από νέο καλάθι του σέντερ της ισπανικής ομάδας (50-37). Ο Νικ Καλάθης σ΄εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση και με 10 συνεχόμενους πόντους μείωσε στους 5 (55-50).

Ο Ρούντι Φερνάντεθ έσπασε το σερί του Παναθηναϊκού με δύο βολές, αλλά ο Γκιστ απάντησε και έριξε τη διαφορά στους τέσσερις (57-53) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η εικόνα δεν άλλαξε στο τελευταίο οκτάλεπτο. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (62-61).

Ο Παναθηναϊκός κι ενώ το σκορ ήταν 64-63 διαμαρτυρήθηκε έντονα, καθώς οι διαιτητές δεν είδαν πως ο Γιουλ έχει βρει την μπάλα στην πάσα του Ντένμον προς τον Γκιστ -που θα κατέληγε σε κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Στη συνέχεια ο Γιουλ, που σε όλο το ματς τα είχε “σπάσει”, πέτυχε δύο συνεχόμενα τρίποντα έβαλε μπροστά τη Ρεάλ με 7 (70-63).

Οι “πράσινοι” αντέδρασαν και με σερί 7-0 και ένα “τρελό” τρίποντο του Μάικλ Τζέιμς από τα 9 μέτρα ισοφάρισαν ξανά το ματς (70-70) 2’17” πριν το τέλος. Η Ρεάλ ανέκτησε γρήγορα τα ηνία του σκορ, καθώς με βολή του Ρέγες και καλάθι του Κάρολ προηγήθηκε με 73-70 1 και 12” πριν τη λήξη.

Ο Μάικ Τζέιμς με δύο βολές μείωσε σε 73-72, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι ο Κάρολ πέτυχε τρίποντο και κέρδισε και φάουλ από τον Καλάθη (77-72) 50” πριν τη λήξη. Ο Μάικ Τζέιμς και ο Νικ Καλάθης δεν βρήκαν στόχο στην επόμενη επίθεση και ο Ρέγιες με 2 βολές έκανε το 79-72. Ο Αμερικανός γκαρντ ου Παναθηναϊκού έχασε ακόμη ένα τρίποντο και εν τέλει η Ρεάλ πήρε τη νίκη με 81-74.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-34, 57-53, 81-74
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 4, Ράντολφ 8, Ρούντι 9 (1), Ντόντσις 7 (10 ριμπάουντ), Αγιόν 8, Κάρολ 17 (2/2 βολές, 3/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα), Ταβάρες 2, Γιουλ 8 (2), Τόμπκινς 5 (1), Τέιλορ 8
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 14 (2), Πέιν, Παππάς, Ντένμον 3 (1), Γκιστ 15, Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 3 (1), Καλάθης 26 (4), Αντετοκούνμπο 3

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…