Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Παπαπέτρου: “Ίσως γίνω προπονητής του Σπανούλη”

Παπαπέτρου: “Ίσως γίνω προπονητής του Σπανούλη”

spanoulis papapetrou

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανανέωσε το blog του στην Εuroleague κι αναφέρθηκε στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τη Ζαλγκίρις στα πλέι οφ. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν παρέλειψε να σχολιάσει με χιούμορ το πότε θα σταματήσει ο Βασίλης Σπανούλης.

To blog του Ιωάννη Παπαπέτρου:

“Η ώρα των πλέι οφ έφτασαν. Είμαι ενθουσιασμένος! Δουλέψαμε σκληρά όλη τη σεζόν για να τερματίσουμε τρίτοι και να έχουμε το αβαντάζ έδρας. Πραγματικά, δεν μπορούμε να περιμένουμε και το πιο σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και καλά προετοιμασμένοι για το πρώτο ματς με την Ζαλγκίρις. Στο τελευταίο μας ματς, κόντρα στην ίδια ομάδα, παίξαμε χωρίς τέσσερις παίκτες, οι οποίοι δουλεύουν σκληρά για να επιστρέψουν. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και όλοι θέλουν να βρίσκονται εκεί.

Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν με το νέο format της Euroleague και πρόκειται για μια εξαιρετική αλλαγή. Μπορώ να πω ότι ο Ολυμπιακός έχει προσαρμοστεί πολύ καλά στο νέο format, γιατί πήραμε το αβαντάζ έδρας και στις δυο περιπτώσεις. Αυτή η αλλαγή έχει κάνει τη διοργάνωση πιο δίκαιη για όλες τις ομάδες, γιατί όλοι παίζουν με όλους. Είχαμε την εμπειρία από πέρσι και το να παίζουμε πολλά παιχνίδια δουλεύει για εμάς, αλλά και για τους φιλάθλους. Η περσινή εμπειρία μάς βοήθησε να συνηθίσουμε και τα έξτρα ταξίδια.

Όπως ξέρετε, θα παίξουμε με την Ζαλγκίρις. Έτσι πάει η διοργάνωση, μερικές φορές. Παίξαμε μόλις μαζί τους για το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου. Ήταν πολύ δυνατό παιχνίδι και η Ζαλγκίρις έπαιξε πολύ καλά, αν και ήξερε ότι θα τερματίσει έκτη. Ξέραμε ότι είναι πολύ πιθανό να την αντιμετωπίσουμε και στα πλέι οφ. Είναι μία δυνατή ομάδα, το έχει αποδείξει όλη τη σεζόν παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ. Το ματς πήγε στην παράταση και μας κέρδισαν, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι αγώνες των πλέι οφ θα είναι εντελώς διαφορετικοί.

Έχουμε το αβαντάζ έδρας και η ατμόσφαιρα θα είναι εξαιρετική. Περιμένουμε από τους οπαδούς μας να είναι παρόντες και να μας στηρίξουν. Ελπίζουμε ότι θα μας δώσουν έξτρα ώθηση. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε την έδρα μας. Χρειαστήκαμε 30 ματς για να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα και θέλουμε να το αξιοποιήσουμε. Επίσης, εχουμε μεγάλη εμπειρία. Κάποιοι παίκτες μας έχουν κερδίσει δυο φορές την Euroleague, ενώ ο Βασίλης (Σπανούλης) έχει τρεις τίτλους και τρία βραβεία του MVP του Final Four. Κάποιοι απο εμάς έχουν βρεθεί σε Final Four και για να τα καταφέραμε, περάσαμε από σειρές πλέι οφ. Πέρσι, η έδρας μας ήταν το κλειδί για να πάρουμε το 5ο ματς με την Εφές. Έπρεπε βέβαια να νικήσουμε εκτός έδρας στο τέταρτο παιχνίδι για να φτάσουμε εκεί κι αυτό χτίζει το χαρακτήρα της ομάδας. Νομίζω ότι ξέρουμε τι να περιμένουμε σε τέτοιες καταστάσεις κι αυτό είναι επίσης πλεονέκτημα.

Οι τραυματισμοί δεν αποτελούν δικαιολογία, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν έχει δύναμη στη γραμμή των ψηλών στο τελευταίο ματς με την Ζαλγκίρις. Ο Πρίντεζης, ο Τιλί και ο ΜακΛιν έλειπε κι έτσι ο Χόλις Τόμπσον έπρεπε να μαρκάρει τον Παούλιους Γιανκούνας. Είναι σπουδαίος παίκτης, πολύ έμπειρος και πολύ αποδοτικός. Είναι πολύ δύσκολο να τον μαρκάρεις, πολύ δυνατός και με μεγάλο κορμί. Ήταν καλή εμπειρία. Γενικά, πάντως, η Ζαλγκίρις είναι σπουδαία ομάδα. Παίζει καλό μπάσκετ, κυκλοφορεί την μπάλα με πολύ καλό τρόπο και πάντα ψάχνει εύκολα καλάθια. Είναι επίσης δυνατή αμυντικά και παίζει σκληρά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αν θέλουμε να τους νικήσουμε.

Και δεν έχω μιλήσει ακόμη για τον Σάρας. Όλοι μιλούν για εκείνον αυτές τις μέρες, γιατί τα πάει περίφημα. Όλοι λένε εξαιρετικά πράγματα για εκείνο και για το πόσο καλή είναι η ομάδα του αμυντικά κι επιθετικά. Ήταν σπουδαίος πόιντ γκαρντ και οι καλοί πλέι μέικερ γίνονται συνήθως πολύ καλοί προπονητές, όπως ο Σάρας τώρα. Ήθελε να γίνει προπονητής και πήγε βήμα-βήμα, ξεκινώντας ως ασίσταντ. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι ο Μπίλι (Σπανούλης) θα γίνει προπονητής μία μέρα, αλλά αν γίνει, πιστεύω πως θα είναι εξαιρετικός επίσης. Πάντως, σίγουρα τον βλέπω να ασχολείται με το μπάσκετ, γιατί αυτή είναι η ζωή του. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Μπίλι είναι σπουδαίος παίκτης κι έχει μερικά χρόνια ακόμη στην καριέρα του. Ο, τι κι αν κάνει στη συνέχεια, θα το έχει καταφέρει γιατί δουλεύει σκληρά. Για μένα, είναι ακόμη πολύ νέος. Ίσως αποσυρθώ νωρίτερα και γίνω προπονητής του μία μέρα.

Η Ζαλγκίρις έχει σπουδαίους οπαδούς και κάθε φορά που παίζουμε εκεί, η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Θα είναι πολύ ωραίο να παίξουμε κι ένα ματς πλέι οφ στην έδρα της. Προς το παρόν, είμαστε αφοσιωμένοι μόνο στο πρώτο ματς και μετά θα κοιτάξουμε το δεύτερο. Η εμπειρία μου μού λέει ότι όλες οι προσαρμογές που κάνεις στη διάρκεια μίας σείρας είναι κομβικές αν θες να πας στο Final Four. Ανεξαρτήτως πώς έχει κυλήσει το προηγούμενο ματς, πρέπει να βελτιώνεσαι, για να έχεις καλύτερη τύχη.

Θέλουμε πραγματικά πάρα πολύ να πάμε στο Final Four. Κάθε Final Four είναι ιδιαίτερο, αλλά πολύ περισσότερο σε μια μπασκετική πόλη όπως το Βελιγράδι. Πολλοί άνθρωποι από την Σερβία περιμένουν να προκριθούμε. Προσπαθούμε να μην το σκεφτόμαστε, γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να αποκλείσεις μία τόσο καλή ομάδα όπως η Ζαλγκίρις. Το να βρίσκεσαι στα πλέι οφ με αβαντάζ έδρας δεν σου εγγυάται μια θέση στο Final Four. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να πάρεις τρεις νίκες. Αν τα καταφέρουμε, θα μιλήσουμε και για την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στο Βελιγράδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…