Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Το “χρυσό” μέλλον του “τριφυλλιού” (vid)

Παναθηναϊκός: Το “χρυσό” μέλλον του “τριφυλλιού” (vid)

panathinaikos neanides

Χρειάστηκε φέτος να… κρατήσουν δύο καρπούζια σε μία μασχάλη. Να… μεγαλώσουν πριν την ώρα τους, να αγωνιστούν ως γυναίκες στο πρωτάθλημα της Α1 και να γνωρίσουν το δύσκολο πρόσωπο του πρωταθλητισμού. Οι νεάνιδες του Παναθηναϊκού όμως, όταν παίζουν στα… δικά τους χωράφια ξέρουν πολύ καλά να πετυχαίνουν τον στόχο τους και τον τρόπο για να φτάσουν στον τίτλο.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων που διεξάγεται στην Αιδηψό, από νωρίς το απόγευμα τα “πράσινα” κορίτσια μετά και την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί αύριο με την τελετή λήξης και την απονομή του τροπαίου.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε από το πρώτο παιχνίδι ότι θα πρωταγωνιστήσει στην τελική φάση του Πανελληνίου, καθώς κέρδισε τον Φάρο Κερατσινίου με 73-61. Το “τριφύλλι” στο δεύτερο παιχνίδι του δυσκολεύτηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά κατάφερε να πανηγυρίσει τη δεύτερη του νίκη με 53-48.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αναμετρήσεις με Πιερικό Αρχέλαο και Έσπερο ΑΟΠΑ, αλλά ούτε αυτοί κατάφεραν να κόψουν την πορεία του Παναθηναϊκού. Οι νεάνιδες του “τριφυλλιού” κέρδισαν με 55-45 και με 46-37, αντίστοιχα και εξασφάλισαν τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ακόμη ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αλλά ότι κι αν γίνει δεν θα αλλάξει η κατάσταση στην κορυφή.

Το ρόστερ της ομάδας:

4. Βίκυ Κασδαγλή
5. Αντιγόνη Γκαγκανάτσου
6. Ευστρατία Μουρίκη
7. Γιλίτσα Τσέτα
8. Βάσια Ζάρρη
9. Νικολέτα Κοιλιά
10. Κατερίνα Νούλα
11. Εύη Τάρλα
13. Παρασκευή Κοιλιά
14. Σύνθια Εζέτζα
15. Κωνσταντίνα Κακούρη
17. Τζωρτζίνα Τριανταφύλλου
19. Λυδία Γάτου

Προπονητές: Γιώργος Καντζιλιέρης, Ηλίας Αρχιμανδρίτης

Δείτε τους πανηγυρισμούς των παικτριών μετά και τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος:

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…