Κεντρική NBA Οι 6 (!) χαμένες ευκαιρίες των Θάντερ στο τελευταίο λεπτό (vid)
NBA

Οι 6 (!) χαμένες ευκαιρίες των Θάντερ στο τελευταίο λεπτό (vid)

donovan mitchell russell westbrook

Ο Ντέρικ Φέιβορς είχε μόλις διαμορφώσει το 94-91 υπέρ των Γιούτα Τζαζ, με 1 λεπτό να απομένει για την ολοκλήρωση του ματς. Αν η κατάσταση παρέμενε ανέπαφη, όμως, θα ολοκληρωνόταν κι η σεζόν για τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Δυστυχώς για εκείνους, το χειρότερο σενάριο επαληθεύτηκε, με την “αρμάδα” του Ράσελ Γουέστμπρουκ να πηγαίνει για “ψάρεμα”, αφού έχασε 6 ευκαιρίες να αλλάξει τα δεδομένα!

Αρχικά, ο Γουέστμπρουκ αστόχησε σε λέι-απ, με τον Στίβεν Άνταμς να “βουτάει” και να ανανεώνει την κατοχή της ομάδας του. Ο Πολ Τζορτζ εκτέλεσε αμέσως για 3, ρίχνοντας άλλο ένα “τούβλο” (5 πόντοι, 6 λάθη, 2/16 σουτ!) αλλά το ριμπάουντ πήγε στα χέρια του Φέλτον μετά την παρέμβαση του Γουέστμπρουκ. Η μπάλα στον “Russ”, 4 ντρίμπλες, σκοτωμένο σουτ από τα 8 μέτρα, σίδερο. Ακόμη ένα επιθετικό ριμπάουντ στα χέρια των Θάντερ, τάιμ-άουτ από τον Μπίλι Ντόνοβαν.

Κάποιος θα περίμενε ότι η Οκλαχόμα θα “έτρεχε” κάποια στοχευμένη δράση, ώστε να παράξει το καλύτερο δυνατό σουτ. Όχι όμως. Μπάλα στον Τζορτζ, διείσδυση χωρίς αύριο με αντίπαλο τον Φέιβορς, κάκιστο τελείωμα κάτω από το καλάθι με τον Γκομπέρ να κλείνει στη βοήθεια. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, όμως, ο Άνταμς ήταν μόνος του και πήρε ξανά το επιθετικό ριμπάουντ. Η μπάλα πήγε αμέσως στον Γουέστμπρουκ αλλά ο ηγέτης της Οκλαχόμα έχασε ακόμη ένα τρίποντο.

Η διεκδικούμενη μπάλα ευνόησε τους Θάντερ, οι οποίοι είχαν άλλη μια ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ματς. Ο Τζορτζ πήρε την προσπάθεια, αστόχησε αλλά οι ιθύνοντες των φιλοξενούμενων έχουν κάθε λόγο να φωνάζουν, καθώς ο Γκομπέρ έκανε φάουλ στον “PG” πάνω στο τρίποντο. Μπορεί η επαφή να μην ήταν έντονη αλλά οι διαιτητές τη σφυρίζουν σε κάθε περίσταση τα τελευταία χρόνια.

Η αμφιλεγόμενη φάση του Τζορτζ

Εν τέλει, ο Ντόνοβαν Μίτσελ πήρε το αμυντικό ριμπάουντ κι ευστόχησε σε 2 βολές, “καθαρίζοντας” την υπόθεση-νίκη και πρόκριση για τη Γιούτα, με την υποτιθέμενη super-team της Οκλαχόμα να αποδεικνύει ότι το μονοδιάστατο κι ατομικιστικό στυλ της δεν ταιριάζει με τις σύγχρονες επιταγές του μπάσκετ.

Τα στατιστικά των Θάντερ στο τελευταίο λεπτό

  • 0/2 δίποντα
  • 0/5 τρίποντα
  • 5 επιθετικά ριμπάουντ

Η “τρέλα” του τελευταίου λεπτού

https://twitter.com/BleacherReport/status/990099052069965824

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…