Κεντρική NBA Ο βιονικός ΛεΜπρόν κι η απόλυτη κυριαρχία του στο Game 7 (vid)
NBA

Ο βιονικός ΛεΜπρόν κι η απόλυτη κυριαρχία του στο Game 7 (vid)

lebron james cavs

Θα παίξω σε όλο το ματς“, φάνηκε να λέει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κατά τη διάρκεια της 2ης περιόδου, απευθυνόμενος σε κάποιο πρόσωπο της κερκίδας της Quicken Loans Arena. Μπορεί οι κράμπες να του στέρησαν την εκπλήρωση αυτής της επιθυμίας, αγωνιζόμενος μόλις για… 43 λεπτά αλλά ο “βασιλιάς” δεν παρέλειψε να κουβαλήσει ολόκληρη την πόλη του Κλίβελαντ στην πλάτη του και να οδηγήσει τους Καβς στη νίκη του Game 7 έναντι των Πέισερς!

Ο βιονικός Τζέιμς τελείωσε το ματς με 45 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα. Σούταρε με 64% στα σουτ εντός πεδιάς (16/25 σουτ) ενώ είχε και 11/15 βολές. Στα τέλη της 3ης περιόδου είχε περισσότερους πόντους, συγκριτικά με όλους τους συμπαίκτες του μαζί (38 έναντι 37) ενώ είχε 11/15 σουτ στο πρώτο ημίχρονο και 10/32 σουτ όλοι οι υπόλοιποι Καβς!

https://twitter.com/espn/status/990682389641822208

Οι Πέισερς έφθασαν τη σειρά στα όρια αλλά τράκαραν πάνω στον “βασιλικό τοίχο”, με τον Τζέιμς να αναλαμβάνει δράση από την πρώτη φάση του ματς. Σε μια από τις κορυφαίες παρουσίες 7ου παιχνιδιού στην ιστορία των πλέι-οφ, ο ΛεΜπρόν μπούκαρε στο καλάθι μετά από πικ-εν-ρολ ενώ σκόραρε 3 μαζεμένα τζαμπ-σουτ πάνω από τον Ντομάντας Σαμπόνις στην 1η περίοδο.

Στη 2η περίοδο, ο Τζέιμς έκανε δουλειά κυρίως στο ποστ, με τον Λανς Στίβενσον να την πληρώνει ακριβά, καθώς δεν μπορούσε με τίποτα να ματσάρει την υπεράνθρωπη δύναμη και το εκτόπισμά του. Ο Τζέιμς, μάλιστα, έβλεπε τις πάσες στους αμαρκάριστους παίκτες όταν ερχόταν νταμπλ-τιμ ενώ, ούτε οι Μπογκντάνοβιτς και Μπούκερ μπορούσαν να κάνουν κάτι για να τον αναχαιτίσουν.

Το παιχνίδι του στο 3ο δωδεκάλεπτο απέκτησε πιο περιφερειακή υφή, με τον ΛεΜπρόν να σκοράρει 2 τρίποντα ενώ είχε αναλάβει ρόλο γκαρντ, κατεβάζοντας την μπάλα κι ελέγχοντας το τέμπο.

Τα 35 λεπτά συνεχούς παρουσίας του στο παρκέ του προκάλεσαν κράμπες, με την κόπωση να μην του επιτρέπει να κυριαρχήσει με τον ίδιο τρόπο στην 4η περίοδο. Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο είχε 2/4 σουτ, υπέπεσε σε 3 φάουλ κι έκανε 3 λάθη, δίχως, μάλιστα, να μοιράσει ασίστ. Ακόμη κι έτσι, όμως, σφράγισε τη νίκη του Κλίβελαντ με καλάθι στα 30.2”, κόβοντας δυναμικά στην πλάτη του Μπογκντάνοβιτς και πιάνοντάς τον στον ύπνο.

Το καθοριστικό καλάθι του ΛεΜπρόν

Ο Τζέιμς τόνισε ότι είναι απίστευτα κουρασμένος μετά το τέλος του ματς κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θέλει να πάει… σπίτι του! Το πρόβλημα είναι ότι οι Καβς θα πέσουν στη “μάχη” του δεύτερου γύρου κόντρα στους Ράπτορς σε λιγότερο από 40 ώρες, με τους Καναδούς να μοιάζουν πιο ισχυροί αλλά και πιο διψασμένοι από ποτέ, ώστε να στείλουν για “ψάρεμα” τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη.

Αναλυτικά τα highlights του Τζέιμς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…