Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Να μας δείξουν οι διαιτητές τον σεβασμό που δικαιούμαστε”

“Να μας δείξουν οι διαιτητές τον σεβασμό που δικαιούμαστε”

Γιασικεβίτσιους

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους λίγο πριν την πρώτη “μάχη” με τον Ολυμπιακό για τα playoffs της Ευρωλίγκα έκανε δηλώσεις και τόνισε ότι θέλει οι διαιτητές να δείξουν στη Ζαλγκίρις Κάουνας τον σεβασμό, που δικαιούται η ομάδα. Ο τεχνικός της λιθουανικής ομάδας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να σφυρίξουν 50-50.

Αναλυτικά:

Για τη διαιτησία: “Οι διαιτητές θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες. Το πιο σημαντικό είναι να μας δείξουν το σεβασμό που δικαιούμαστε. Θα πρέπει να σφυρίξουν 50-50”.

Για το παιχνίδι: “Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε, γιατί ήμασταν υποχρεωμένοι να παίξουμε τρεις φορές σε πέντε μέρες. Κάναμε ουσιαστικά δύο προπονήσεις και τώρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τις λεπτομέρειες. Πρέπει να πάμε να παλέψουμε, να προσπαθήσουμε να παίξουμε με καρδιά και μυαλό”.

Για την επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη: “Ο Πρίντεζης είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολο να τον σταματήσεις στο ένας εναντίον ενός. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, αλλά το κυριότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε με αυτοθυσία. Δεν περιμένω να γίνει μια όμορφη σειρά. Δεν πιστεύω πως μπορείς να αποκλείσεις τον Ολυμπιακό παίζοντας όμορφα. Θα είναι μια πολύ σκληρή σειρά που θα κριθεί από τις λεπτομέρειες”.

Για την έλλειψη εμπειρίας της ομάδας του σε σχέση με τον Ολυμπιακό: “Μπορεί να μην έχουμε πολλή εμπειρία από play offs, αλλά αρκετοί από τους παίκτες μας έχουν αγωνιστεί σε δύσκολες έδρες και σε δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα η εμπειρία παίζει ρόλο, αλλά δεν είναι ο μόνος παράγοντας που κρίνει ένα ζευγάρι και ελπίζω να μην είναι καθοριστική”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι – Βαλένθια 95-80 (vid)

Παραμένει ζωντανή η Μακάμπι Τελ Αβιβ. Σπουδαία νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβιβ.… νίκησ…