Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Να κάνουμε μία διοργάνωση αντάξια της ιστορίας της ΑΕΚ”

“Να κάνουμε μία διοργάνωση αντάξια της ιστορίας της ΑΕΚ”

aek makis aggelopoulos

Από τις 4 μέχρι τις 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο “Νίκος Γκάλης” το Final Four του Basketball Champions League. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, που έτρεξε όλες τις διαδικασίες για να έρθει η τελική φάση του BCL στη χώρα μας, δήλωσε πως θέλει να κάνει μία διοργάνωση αντάξια της ιστορίας της ΑΕΚ.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Όλο το τιμ της FIBA, που έχει τρέξει το BCL αυτή την διετία. Έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θέλουμε να κάνουμε μια διοργάνωση αντάξια της ιστορίας της ομάδας, θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τις εικόνες του ελληνικού αθλητισμού στο εξωτερικό”.

Στο πάνελ κατά την διάρκεια της διαδικασίας της κλήρωσης, εκτός από τον Μάκη Αγγελόπουλο, κάθισαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, ο CEO του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός,

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι τρεις άνδρες:

Πάτρικ Κομνηνός: “Έχουμε βλέψεις να στηθεί μια πραγματική γιορτή. Μία γιορτή που θα μας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αγώνες υψηλής ποιότητας. Οι τέσσερις ομάδες έχουν τα εχέγγυα να μας δώσουν σπουδαίο θέαμα. Η ΑΕΚ διανύει μια σπουδαία αγωνιστική σεζόν, έχοντας ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Έχουμε τέσσερις ομάδες που εκπροσωπούν τέσσερα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλοι υπ’ όψιν μας το κομμάτι της γιορτής.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα οι εικόνες που έχουν βγει από τα ελληνικά γήπεδα στο εξωτερικό δεν είναι οι καλύτερες. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να διοργανώσουμε μεγάλα παιχνίδια. Σε συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους που βρίσκονται εδώ μαζί μου, θα κάνουμε μια μεγάλη επένδυση σε χρήμα, σε χρόνο, σε ενέργεια. Θα κάνουμε το “Νίκος Γκάλης” ένα υπέροχο γήπεδο. Θα αλλάξουμε τον φωτισμό, τα ηχητικά”

Γιώργος Βασιλειάδης: “Πριν από μερικούς μήνες, ο Μάκης Αγγελόπουλος μου έκανε την πρόταση να φιλοξενήσουμε την πρόταση στην Αθήνα, όντας πεπεισμένος ότι η ΑΕΚ θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όσο περνούσε ο καιρός, η ομάδα έδειχνε πιο ικανή για να φτάσει ως εδώ. Μας άρεσε στο Υπουργείο Αθλητισμού να βοηθήσουμε για τη διεξαγωγή μίας μεγάλης διοργάνωσης. Μας δίνεται αυτή η σπουδαία δυνατότητα. Με πολύ μεγάλη χαρά θα συνδράμουμε για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Ευχαριστώ ξανά τη FIBA που έκανε δεκτό το αίτημά μας να γίνει στην Αθήνα η διοργάνωση. Δεσμευόμαστε ότι θα είναι η καλύτερη διοργάνωση μέχρι την επόμενη”.

Τάκης Τσαγκρώνης: “Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που η τελική φάση της διοργάνωσης θα γίνει στην Αθήνα. Από την αρχή ταχθήκαμε υπέρ του BCL λόγω των αγωνιστικών κριτηρίων και αξιών. Το BCL αναπτύσσεται, εξελίσσεται και πατάει γερά στα πόδια του. Ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί την επιβράβευση των αγωνιστικών επιδόσεων”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Χάνει (και) Νάιτ – Εκτός για άγνωστο διάστημα

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα για την ΑΕΚ Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η ΑΕΚ τη φετινή σ…