Κεντρική Basket League Άρης Ισοφάρισε ρεκόρ 12ετίας του Άρη ο Ντούβιε

Ισοφάρισε ρεκόρ 12ετίας του Άρη ο Ντούβιε

aris trikala douvier

Ο Άρης είχε εύκολο έργο κόντρα στα Τρίκαλα και πήρε μία εύκολη νίκη με 83-64 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Basket League. Αρκετοί παίκτες της Θεσσαλονίκης έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και μεταξύ αυτών και ο Μπράις Ντουβιέ. Ο Αυστριακός μάλιστα ισοφάρισε ρεκόρ 12ετίας για τον Άρη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ:

“Η κυριαρχία του Άρη στα ριμπάουντ ήταν ολοκληρωτική έναντι των Τρικάλων BC Aries αφού είχε τα διπλάσια από τη θεσσαλική ομάδα (50-25). Σε αυτό συνετέλεσε καθοριστικά η παρουσία του Μπράις Ντουβιέ. Ο Αυστριακός μαζεύοντας 15 ριμπάουντ -τα 10 στο πρώτο ημίχρονο- ισοφάρισε την 3η καλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan.gr Basket League. Δεν έκανε όμως μόνο αυτό.

Με τα 15 ριμπάουντ που είχε, σημείωσε και την κορυφαία επίδοση της τελευταίας 7ετίας για τον Άρη και ισοφάρισε το ρεκόρ των “κιτρινόμαυρων” των τελευταίων 12 χρόνων. Για να βρούμε παίκτη του Άρη με μεγαλύτερη επίδοση, θα πρέπει να γυρίσουμε στις 10 Μαίου 2006 όταν ο Άντε Γκργκούρεβιτς μάζεψε 17 ριμπάουντ σε εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανελλήνιο.

Στο μεσοδιάστημα των προηγούμενων 12 χρόνων συνολικά πέντε φορές παίκτης του Άρη μάζεψε 15 ριμπάουντ όπως σήμερα δηλαδή ο Ντουβιέ. Τη σεζόν 2006-07 ο Τζερεμάια Μάσεϊ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών, άλλες τρεις φορές στη σεζόν που ακολούθησε από τον Αμερικανό φόργουορντ (με την Ολυμπιάδα Πατρών εκτός, το Ρέθυμνο Cretan Kings εντός και τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας) και για τελευταία φορά στις 12 Φεβρουαρίου 2011, τότε που ο Τζον Τόμας είχε 15 ριμπάουντ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηλυσιακό (84-79).

ΜΙΚΡΑ

  • Αν και ερχόταν από τραυματισμό και έμεινε εκτός παρκέ με ενοχλήσεις μετά την 3η περίοδο, το σημερινό παιχνίδι ήταν ξεχωριστό για τον Γιάννη Αθηναίου καθώς ήταν το 200ό του στη Stoiximan.gr Basket League. Έφτασε σε αυτόν τον αριθμό 8,5 χρόνια μετά το ντεμπούτο του στην κατηγορία, στις 25 Οκτωβρίου 2009 με τον Πανιώνιο Βίκος Cola.
  • Με τους 17 πόντους που είχε στα Τρίκαλα, ο Λευτέρης Μποχωρίδης ξεπέρασε τους 700 στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.
  • Στο 2ο του “double-double” στο φετινό Πρωτάθλημα έφτασε ο Ιβάν Μάρας με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ. Ήταν το 5ο συνολικά για τον Άρη μαζί με εκείνα των Μπένσον, Ντουβιέ και Αθηναίου. Ο Μαυροβούνιος παράλληλα, έχοντας 8/12 δίποντα έφτασε τα 100 εύστοχα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Έχει 100/175 (57,14%).
  • Από την πλευρά των Τρικάλων BC Aries, ο Μιχάλης Λούντζης σημείωσε ρεκόρ καριέρας με οχτώ ριμπάουντ -είχε επτά στο παιχνίδι με την Κύμη στη Χαλκίδα- ενώ ισοφάρισε και το ρεκόρ καριέρας του με τέσσερα κλεψίματα. Ακόμη ο διεθνής γκαρντ με τα δύο εύστοχα τρίποντα του, έφτασε τα 29 και μπήκε στην πρώτη 10άδα της σχετικής λίστας για τη θεσσαλική ομάδα στη Stoiximan.gr Basket League αφού ξεπέρασε τον Στεφάν Περούνισιτς που έπαιξε σε αυτήν στην παρθενική σεζόν της στην κατηγορία (2013-14).
  • Τέλος, ο Λούντζης με τα τέσσερα κλεψίματα του, έφτασε στην 3η θέση της σχετικής λίστας των Τρικάλων BC Aries τον Κέλσι Μπάρλοου με 35″.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…