Κεντρική NBA Ήρωας ο Γιάννης, ισοφάρισαν σε 2-2 οι Μπακς! (vids)

Ήρωας ο Γιάννης, ισοφάρισαν σε 2-2 οι Μπακς! (vids)

giannis middleton

Χάρη στο φόλοου του Γιάννη Αντετοκούνμπο με 5.1” για το τέλος, οι Μιλγουόκι Μπακς κατόρθωσαν να πάρουν ξανά τη νίκη επί των Μπόστον Σέλτικς με 104-102, ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά! Παρότι έχασαν διαφορά 20 πόντων και δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την ορμή της Βοστόνης, τα “ελάφια” ήταν ελαφρώς ανώτερα στις clutch στιγμές του ματς, μπαίνοντας και πάλι δυναμικά στη διεκδίκηση της πρόκρισης!

Ο Γιάννης ήταν ο πρώτος σκόρερ με 27 πόντους και 12/20 σουτ ενώ μάζεψε 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Κρις Μίντλετον ήταν και πάλι ο ιδανικός “διόσκουρος” με 23 πόντους και 8/14 σουτ ενώ ο Τζαμπάρι Πάρκερ συνέχισε να παράγει σε μεγάλες ποσότητες από τον πάγκο (16 πόντοι, 7 ριμπάουντ). Ο Θον Μέικερ όρθωσε ανάστημα με 8 πόντους και 5 τάπες ενώ ο Μάλκολμ Μπρόγκντον σταμάτησε στους 10, αφήνοντας το στίγμα του στο φινάλε!

Από την άλλη, ο Τζέιλεν Μπράουν το πήρε πάνω του με 34 πόντους, 8 ριμπάουντ και 13/24 σουτ ενώ ο Τζέισον Τέιτουμ συμπλήρωσε 21. Ο Αλ Χόρφορντ είχε 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ ο Μάρκους Μόρις σκόραρε επίσης 13.

Η 1η περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στον ανασταλτικό τομέα, με τους Σέλτικς να παγιδεύουν τους γηπεδούχους και να σαρώνουν στα επιθετικά ριμπάουντ στα πρώτα 6 λεπτά. Τα “ελάφια”, ωστόσο, έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις, χάρη στα τεράστια χέρια των παικτών και της σχεδόν άριστης προστασίας του καλαθιού, “τρέχοντας” ένα σερί 19-5! Το Μιλγουόκι έβρισκε πατήματα εντός της ρακέτας με drives και κίνηση χωρίς την μπάλα (12-2 οι πόντοι στη ρακέτα κατά τη διάρκεια του σερί) και χάρη στο καλάθι του Ντελαβεντόβα στην εκπνοή, πήραν προβάδισμα με 7 (24-17).

Η εξαιρετική αμυντική εικόνα του Μιλγουόκι συνεχίστηκε και στη 2η περίοδο, καθώς δεν επέτρεπαν στους Σέλτικς να πατούν με ευκολία στη ρακέτα, με τους “κέλτες” να έχουν μονάχα 3/15 σουτ κάτω από το καλάθι. Η διαφορά έμεινε σταθερά σε διψήφια επίπεδα, ο Μίντλετον έφτιαχνε με μεγάλη αποτελεσματικότητα το δικό του σουτ ενώ η “αναγέννηση” του Τζαμπάρι Πάρκερ σε άμυνα κι επίθεση αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Αν προστεθεί κι η δεδομένη, all-around ποιότητα του Γιάννη, το 53-37 της ανάπαυλας δεν προκαλεί την παραμικρή εντύπωση.

Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, βέβαια, αντικατοπτριζόταν στους πόντους από τον πάγκο, με τους Μπακς να παίρνουν 22 πόντους από τους “παγκίτες” (12 ο Πάρκερ), συγκριτικά με τους μόλις 6 των Σέλτικς!

Το σκηνικό της 3ης περιόδου, όμως, ήταν πολύ διαφορετικό. Παρά το αρχικό 65-45, η Βοστόνη βρήκε λύσεις, με τον Τζέιλεν Μπράουν να αναδεικνύεται σε ηγετική φιγούρα, χάρη στην ικανότητά του να βγαίνει από τα σκριν και να χειρίζεται ανάλογα την αντίπαλη άμυνα ενώ ο Τέιτουμ έβαλε 13 πόντους στο εν λόγω διάστημα! Οι παίκτες των “φτερών” των Σέλτικς έκαναν απίθανη δουλειά και το σερί ανήλθε στο 20-6, με την επίθεση των Μπακς να στηρίζεται αποκλειστικά στην εύρεση του μις-ματς, δίχως περαιτέρω κίνηση των παικτών μακριά από την μπάλα.

Κάπως έτσι, η 3η περίοδος έληξε με σκορ 75-67 και τα πάντα ήταν ανοικτά ενόψει της τελικής ευθείας, καθώς οι Σέλτικς είχαν με το μέρος τους το μομέντουμ της αναμέτρησης.

Από εκεί κι έπειτα, ήταν δεδομένο ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί σε clutch καταστάσεις. Οι Μπακς απολάμβαναν το προβάδισμα, έστω και με “βραχεία” κεφαλή, στο μεγαλύτερο διάστημα της 4ης περιόδου, με τον Θον Μέικερ να είναι πραγματικό “θωρηκτό” στην άμυνα από κάτω αλλά τους Σέλτικς να βρίσκουν και πάλι τις λύσεις με τον “σεληνιασμένο” Μπράουν και τον Τέιτουμ.

Το 98-93 μετατράπηκε σε 99-100 με διαδοχικές “βόμβες” των Μπράουν και Τέιτουμ αλλά ο Μάλκολμ Μπρόγκντον “ξεχύθηκε” στον αιφνιδιασμό και στήθηκε στη γωνία, σκοράροντας για 3 και δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους Μπακς (102-100)! 33.5” είχαν απομείνει, με τον Χόρφορντ να ισοφαρίζει με δύο βολές.

Στην τελευταία επίθεση του Μιλγουόκι, ο Μπρόγκντον πήρε μια πολύ δύσκολη προσπάθεια αλλά η “θεϊκή” παρέμβαση και το φόλοου του Γιάννη αποτέλεσαν το “κλειδί” για την είσοδο της νίκης! Ο Μόρις δεν κατόρθωσε να απαντήσει στην εκπνοή κι έτσι, η σειρά επιστρέφει στη Βοστόνη σε απόλυτη ισορροπία!

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…