Κεντρική NBA Ιδού το rotation των Καβς ενόψει των πλέι-οφ!
NBA

Ιδού το rotation των Καβς ενόψει των πλέι-οφ!

tyronn lue

Για πρώτη φορά εντός της τρέχουσας σεζόν, τα μέλη που αποτελούν το ρόστερ των Κλίβελαντ Καβαλίερς χαίρουν άκρας υγείας, με το “απουσιολόγιο” των περσινών φιναλίστ να είναι απολύτως κενό. Η συνθήκη αυτή δημιουργεί έναν ευχάριστο “πονοκέφαλο” στον κόουτς, Τάιρον Λου, ο οποίος, μάλιστα, φανέρωσε ορισμένα από τα πλάνα του ενόψει του “πάρτι” της post-season, όσον αφορά το rotation και τον καταμερισμό των λεπτών συμμετοχής.

“Το rotation μιας ομάδας στα πλέι-οφ αποτελείται συνήθως από 9 παίκτες. Το ίδιο κάναμε και στο παρελθόν αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό για εμάς να πάμε με 10 παίκτες αυτή τη φορά”, τόνισε ο Λου, όπως αναφέρει το ESPN. Ο 41χρονος τεχνικός των “ιπποτών” προτίμησε τη λογική του “σφικτού” rotation στα περσινά πλέι-οφ, με μόλις 8 παίκτες να “σπάνε” το φράγμα των 15 λεπτών ανά αγώνα αλλά το φετινό ρόστερ δίνει περισσότερες εναλλακτικές.

Συγκεκριμένα, η βασική πεντάδα θα αποτελείται σίγουρα από τους ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέβιν Λοβ, Τζορτζ Χιλ και Τζεφ Γκριν, με τον Ρόντνι Χουντ ή τον Κάιλ Κόρβερ να γεμίζουν τη θέση “2”. Ο Λου αποκάλυψε, επίσης, ότι θα υπάρξει στάνταρ χρόνος συμμετοχής και για τους Τζέι Αρ Σμιθ, Λάρι Νανς Jr., Χοσέ Καλντερόν και Τζόρνταν Κλάρκσον, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία του τελευταίου και για τη σκέψη μόνιμης συνύπαρξής του με κάποιον πλέι-μέικερ στο παρκέ.

Από τα λεγόμενα του Λου προκύπτει ότι, τόσο ο Τρίσταν Τόμπσον, όσο κι ο Τσεντί Οσμάν βρίσκονται εκτός του βασικού rotation, με τον χρόνο συμμετοχής του να αναμένεται αρκετά περιορισμένος, συγκριτικά με την κανονική περίοδο (20.2 λεπτά ανά αγώνα ο πρώτος, 11.2 λεπτά με αυξημένο ρόλο τους 2 τελευταίους μήνες ο δεύτερος).

Αναλυτικά το βασικό rotation του Κλίβελαντ ενόψει των πλέι-οφ

C: Κέβιν Λοβ, Λάρι Νανς Jr.

PF: ΛεΜπρόν Τζέιμς

SF: Τζεφ Γκριν, Τζέι Αρ Σμιθ

SG: Ρόντνι Χουντ/Κάιλ Κόρβερ, Τζόρνταν Κλάρκσον

PG: Τζορτζ Χιλ, Χοσέ Καλντερόν

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…