Κεντρική NBA Η υπέροχη “παράσταση” του Μάνου Τζινόμπιλι (vid)

Η υπέροχη “παράσταση” του Μάνου Τζινόμπιλι (vid)

Τζινόμπιλι

Ουδείς γνωρίζει αν η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία στην πολυποίκιλη καριέρα του Μάνου Τζινόμπιλι αλλά ο Αργεντινός θρύλος έδωσε ένα εξαιρετικό σόου μπροστά στο παθιασμένο κοινό του Σαν Αντόνιο. Σε περίπτωση που αποσυρθεί, αυτό ήταν μάλλον το τελευταίο του ματς στην έδρα των “σπιρουνιών”, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη των Σπερς και στη μείωσης της σειράς κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ.

Ειδικότερα, ο Τζινόμπιλι σκόραρε 16 πόντους, 10 εκ των οποίων επιτεύχθηκαν στην 4η περίοδο. Είχε 5/10 σουτ και 3/4 βολές ενώ μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ σε 25 λεπτά συμμετοχής. Το πιο σημαντικό, βέβαια, ήταν το γεγονός ότι ο “Dogo Argentino” είχε +16 στον δείκτη plus-minus, κάτι που σημαίνει ότι οι Σπερς ήταν κατά 16 πόντους καλύτεροι από τους αντιπάλους τους με αυτόν στο παρκέ!

Η ευστροφία και το μπασκετικό του IQ διαφαίνονται σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού του, με τον Μάνου να βρίσκει πάντα τον αμαρκάριστο παίκτη και να πιάνει στον “ύπνο” τους αντιπάλους με τις απίθανες προσποιήσεις του.

Η παρουσία του στα τελευταία λεπτά ήταν εξαιρετική, καθώς ευστόχησε σε σουτ υψηλής δυσκολίας αλλά και σε αμαρκάριστα τρίποντα. Η στιγμή, όμως, που έκλεψε την παράσταση, ήταν όταν οι φίλοι των Σπερς ξεκίνησαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του προς το φινάλε του ματς, αποχαιρετώντας τον 40χρονο άσο!

Τα highlights του Τζινόμπιλι

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…