Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Γυρίζει στο… λιμάνι του

Γυρίζει στο… λιμάνι του

21752157 10156738860598289 2292505538974802592 n

Ήταν η ήττα από τη Μάλαγα, που οριστικοποίησε μια σκέψη, η οποία προϋπήρχε; Ίσως κανείς να μην μπορέσει να το πει με σιγουριά στο μέλλον, ίσως να είναι εντελώς άσχετη με το γεγονός, ίσως να επίσπευσε τις διαδικασίες. Όπως και να ‘χει, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επιστρέφει -ως τεχνικός σύμβουλος- στον Ολυμπιακό, προκειμένου για να ισχυροποιηθεί το τεχνικό τιμ του συλλόγου.

Ο προπονητής που έχει υπογράψει τα 2/3 των ευρωπαϊκών τίτλων του συλλόγου (πολλοί υποστηρίζουν πως κι η ομάδα του 2013 είχε τη δική του… αύρα), γυρίζει στην ομάδα της καρδιάς του. Αν κι έχει -καιρό τώρα- αποσυρθεί από τους πάγκους, δεν αρνήθηκε να ενισχύσει με την εμπειρία του τον Ολυμπιακό.

Ο “σοφός” δεν θα κάθεται στον πάγκο, αλλά θα διαδραματίσει έναν ρόλο συντονιστή και παράλληλα συνδέσμου, ανάμεσα στη διοίκηση και τον προπονητή (ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραμένει ακλόνητος), αλλά και στο τεχνικό τιμ και τους παίκτες (είναι γνωστό ότι οι Έλληνες παίκτες πίνουν νερό στο όνομά του).

Υπάρχει κι άλλη μια ενδιαφέρουσα παράμετρος, καθώς στον Ολυμπιακό θεωρούν πως η παρουσία του Ντούντα στην ομάδα θα είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν κι εφόσον κατορθώσει να φτάσει στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Άλλωστε, για τους Σέρβους ο Ίβκοβιτς είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του μπάσκετ της χώρας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε τετ α τετ με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν ήταν αρνητικός στην προοπτική της παρουσίας του Ίβκοβιτς, που πάντως θα έχει ουσιαστικό αλλά ιδιαιτέρως διακριτικό ρόλο

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μουρθία – Μάλαγα 74-80

Στο Final Four του BCL πέρασε η Μάλαγα. Η Ουνικάχα Μάλαγα  πήρε την νίκη στο πρώτο Ισπανικ…