Κεντρική NBA Επικοί Ντέιβις και Χόλιντεϊ, στον 2ο γύρο με “σκούπα” οι Πέλικανς! (vids)

Επικοί Ντέιβις και Χόλιντεϊ, στον 2ο γύρο με “σκούπα” οι Πέλικανς! (vids)

holiday davis

Η παρουσία τους ήταν τόσο “εκτυφλωτική”, που ουδείς θα μπορούσε να τους αρνηθεί τη νίκη. Άντονι Ντέιβις και Τζρου Χόλιντεϊ άνοιξαν τον δρόμο του θριάμβου κι οι Νιου Όρλεανς Πέλικανς επιβλήθηκαν των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 131-123, περνώντας με 4-0 κι εκκωφαντικό θόρυβο στον δεύτερο γύρο των πλέι-οφ!

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2008 και την εποχή του Κρις Πολ που οι Πέλικανς (πάλαι ποτέ Χόρνετς) θα λάβουν μέρος στον δεύτερο γύρο, με τον Ντέιβις να τα καταφέρνει για πρώτη φορά στην 6ετή καριέρα του! Επίσης, οι Πέλικανς επικράτησαν σε σειρά πλέι-οφ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους, μετά το 4-1 της σειράς με το Ντάλας στα πλέι-οφ του 2008!

Όσον αφορά το ματς, τι άλλο να πει κανείς πια για τον Ντέιβις; Ο “Brow” πέτυχε ρεκόρ καριέρας στην πλέι-οφ καριέρα του με 47 πόντους, σουτάροντας με “εξωγήινα” ποσοστά ευστοχίας (15/24 σουτ, 15/17 βολές)! Τόσο στη ρακέτα, όσο κι έξω από αυτή, δεν υπήρχε παίκτης που να μπορεί να τον ματσάρει αποτελεσματικά, με τον κορυφαίο ψηλό του πλανήτη να μαζεύει 11 ριμπάουντ και να μοιράζει 3 τάπες σε 38 λεπτά συμμετοχής!

Ο “διόσκουρός” του, Τζρου Χόλιντεϊ απέδειξε ότι αξίζει πλέον τον τίτλο του σταρ, στην κορυφαία “παράσταση” της ζωής του. Με 41 πόντους, 15/23 σουτ κι 8 ασίστ, ο δυναμικός γκαρντ εκτελούσε σε μόνιμη βάση από μέση απόσταση, αν κι η μεγαλύτερή του επιρροή αποτυπώνεται στο ποσοστό του εντός της ρακέτας, μετρώντας 9/9 σουτ στην εν λόγω κατηγορία!

Μια ματιά στα shot charts των δύο παικτών θα πείσει και τους πλέον δύσπιστους.

Οι δυο τους πήραν πάνω τους το συντριπτικό ποσοστό των κατοχών της ομάδας, όντας παράλληλα παίκτες-“κλειδιά” στην άμυνα. Η βοήθεια του Ραζόν Ρόντο, όμως, ήταν κομβική, με τον δαιμόνιο πλέι-μέικερ να μοιράζει τις 16 από τις 28 ασίστ της ομάδας του, έχοντας χειρουργική ακρίβεια στις πάσες του και “σκανάροντας” το γήπεδο με ακρίβεια ραντάρ.

Τα απίθανα highlights των Ντέιβις και Χόλιντεϊ

Οι Μπλέιζερς είχαν εξαιρετική επιθετική λειτουργία, σουτάροντας με 52.6% στα σουτ εντός πεδιάς και μοιράζοντας 20 ασίστ για μονάχα 6 λάθη. Προδόθηκαν, όμως, από την ιδιαίτερα “φτωχή” άμυνά τους μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου οι Πέλικανς σούταραν με ποσοστό 80.6% (25/31 σουτ) ενώ δεν ανταποκρίθηκαν καθόλου καλά στον τομέα της τρανζίσιον άμυνας.

Τέλος, “διαλύθηκαν” με σκορ 42-31 στο 3ο δωδεκάλεπτο, όπου οι Πέλικανς σούταραν εξαιρετικά και δεν έκαναν ούτε 1 λάθος, με τους Μπλέιζερς να σκαρφαλώνουν “βουνό” στο φινάλε αλλά να απέχουν ελάχιστα από την κορυφή του.

Για το Πόρτλαντ, η προσπάθεια του Σι Τζέι ΜακΚόλουμ ήταν συγκινητική, καθώς είχε 38 πόντους με 15/22 σουτ, παίρνοντας άριστα στους τομείς των τελειωμάτων μέσα κι έξω από το καλάθι, καθώς και στον χειρισμό της μπάλας. Ο Αλ-Φαρούκ Αμίνου σκόραρε 27 πόντους με 5/11 τρίποντα, ο Γιουσούφ Νέρκιτς κατάφερε, επιτέλους, να κάνει αισθητή την παρουσία του (18 πόντοι, 11 ριμπάουντ), ειδικά κόντρα στον Μίροτιτς ενώ ο Ντέιμιαν Λίλαρντ περιορίστηκε ξανά από τις συνεχείς παγίδες στα πικ-εν-ρολ, μένοντας στους 19 πόντους με 7/16 σουτ.

Για το φινάλε, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πέλικανς έγιναν η μοναδική ομάδα στην ιστορία των πλέι-οφ που “σκουπίζει” τον αντιπαλό της, όντας σε τόσο χαμηλή θέση, από τότε που οι σειρές των πρώτων γύρων κρίνονται στις 4 νίκες (2003)! Η 6η Νέα Ορλεάνη θριάμβευσε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κι οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η επόμενη στάση τους!

Τα highlights του αγώνα

  • Σέλτικς - Θάντερ Τζέισον Τέιτουμ NBA

    Τα αποτελέσματα του NBA

    Τί έγινε τα ξημερώματα στους αγώνες του NBA Οι Μπόστον Σέλτικς έκαναν επίδειξη δύναμης απέ…
  • Top 10 Ρόκετς - Νικς

    Με Χόλιντεϊ η κορυφή του Top 10 (vid)

    Ο Χόλιντεϊ στο Νο1 του χθεσινού Top 10. Το μαγικό κάρφωμα του Χόλιντεϊ στον αγώνα των Ράπτ…
  • Στεφ Κάρι Ουόριορς NBA

    Τα αποτελέσματα του NBA

    Τί έγινε τα ξημερώματα στους αγώνες του NBA. Με εκτελεστή τον Στεφ Κάρι οι Oυόριορς έσπασα…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…