Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΕΟΚ: Νέες μπάλες στα εγχώρια πρωταθλήματα

ΕΟΚ: Νέες μπάλες στα εγχώρια πρωταθλήματα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι θα αλλάξουν οι μπάλες στα εγχώρια πρωταθλήματα των Εθνικών Κατηγοριών, που τελούν υπό την αιγίδα της. Το ίδιο θα ισχύει και στις εγχώριες αγωνιστικές δραστηριότητες των Εθνικών Ομάδων και όλων των κλιμακίων.

Αναλυτικά:

“Η ΕΟΚ συνεχίζοντας τη στρατηγική της αναζήτησης σημαντικών «συμπαικτών» και σύναψης ουσιαστικών συμφωνιών για την ενίσχυση του έργου της, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την ΣΠΟΣΑ ΕΠΕ, αποκλειστικό διανομέα της εταιρίας MOLTEN στην Ελλάδα. Σε όλες οι διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, τα πρωταθλήματα των Εθνικών Κατηγοριών, αλλά και στις εγχώριες αγωνιστικές δραστηριότητες των Εθνικών Ομάδων και όλων των κλιμακίων θα χρησιμοποιούνται οι μπάλες MOLTEN. Την έναρξη της συνεργασίας, χαιρέτισε από την πλευρά της με ιδιαίτερη ικανοποίηση και η ΣΠΟΣΑ ΕΠΕ.

MOLTEN: Ξεκινώντας την πορεία της στα μέσα του προηγούμενου αιώνα -το 1958- έχει καταφέρει να «κατακτήσει» τον κόσμο του μπάσκετ. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή αθλητικών ειδών για το μπάσκετ και άλλα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ. Οι μπάλες μπάσκετ της MOLTENέχουν αναγνωριστεί από τη FIBA WORLD και FIBA EUROPE ως οι επίσημες μπάλες όλων των διοργανώσεών τους. Αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή, στον τομέα της, των Ολυμπιακών Αγώνων, στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Τεχνολογικές καινοτομίες:
-VISUAL IMPACT: Η εναλλαγή των δύο βασικών χρωμάτων προσδίδει καλύτερη οπτική επαφή με την μπάλα και τη συνεχή κίνησή της στη διάρκεια του αγώνα βοηθώντας τον αθλητή να έχει την κατάλληλη αντίδραση στην υποδοχή, στη ντρίμπλα και στη γρήγορη πάσα.
-PASSING: Η easy grip επιφάνεια δεν αφήνει περιθώρια για λάθος πάσα. Η δυνατότητα της μπάλας να «κολλάει» στα χέρια του αθλητή βοηθάει για το άριστο αποτέλεσμα.
-CATCHING: Η οπτική εναλλαγή των χρωμάτων στην μπάλα επιτρέπει τον σωστό υπολογισμό της ταχύτητας και του spin, ενώ η τεχνολογία μείωσης των κραδασμών “dual cushion” δίνει την τέλεια ομαλή αίσθηση στην πρώτη επαφή.
-DRIBBLING: Η τεχνολογική καινοτομία στις μπάλες MOLTEN «κλειδώνει» την μπάλα στα χέρια του αθλητή, με τέλειο κράτημα που δεν επιτρέπει λάθη.
-SHOOTING: Η επίπεδη επιφάνεια δίνει το πλεονέκτημα στο σουτ. Δεν έχει σημασία πώς κρατάς την μπάλα, η αίσθηση της επαφής είναι η ίδια σε όλη την επιφάνεια της. Πάντα προσδίδει το τέλειο backspin για την καλύτερη ευστοχία.
-DUNKING: Με χαμηλότερη πίεση αέρα σε σχέση με τις υπόλοιπες μπάλες, το «κράτημα» είναι ακόμα καλύτερο. Ο αθλητής έχει τη δυνατότητα να «κολλάει» την μπάλα στην παλάμη του ακόμη και όταν την αγγίζει στο πάνω μέρος της, μέχρι την τελευταία στιγμή πριν από το κάρφωμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Στη FIBA βρέθηκε ο Βαγγέλης Λιόλιος

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα…