Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Διπλή πρωτιά του Παναθηναϊκού

Διπλή πρωτιά του Παναθηναϊκού

calathes 1

Για 6η συνεχόμενο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε τις 20 ασίστ και μετράει πλέον 15 παιχνίδια με ανάλογη επίδοση, έχοντας την πρωτιά μεταξύ των ομάδων της Stoiximan.gr Basket League. Άλλωστε είναι στην κορυφή και των απόλυτων αριθμών σε τελικές ασίστ όπως στις δύο προηγούμενες σεζόν.

Οι «πράσινοι» είχαν 20 ασίστ σήμερα κόντρα στον Άρη και έφτασαν σε αυτήν την επίδοση για 15η φορά στις 21 αγωνιστικές. Σε αυτήν την άτυπη λίστα με τις 20+ επιδόσεις ακολουθούν ο Ολυμπιακός (11), ο Προμηθέας (8) και το Λαύριο Megabolt (8).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεπέρασε ήδη την αντίστοιχη περσινή επίδοση του όταν έφτασε ή ξεπέρασε τις 20 τελικές πάσες σε 11 από τα 26 παιχνίδια του ενώ «απειλεί» την επίδοση της σεζόν 2015-16 όταν έφτασε σε αυτήν 17 φορές, εννιά εντός και οχτώ εκτός έδρας.

Παράλληλα είναι πρώτος και στη λίστα των ασίστ σε απόλυτους αριθμούς (έχει 448 έναντι 428 του Ολυμπιακού) και χρειάζεται άλλες 43 στα τελευταία πέντε παιχνίδια για να ξεπεράσει την περσινή επίδοση του (491). Πιο δύσκολο είναι να φτάσει εκείνη της σεζόν 2015-16 που ήταν και η καλύτερη του σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού αφού είχε 556 ασίστ στην κανονική περίοδο. Βάσει του μέσου όρου του πάντως (21.33) μπορεί να κάνει ακόμη και ρεκόρ 8ετίας.

ΜΙΚΡΑ

*Η άλλη όψη του νομίσματος σε σχέση με την «οικονομία» εμφανίζει τον σημερινό Παναθηναϊκό Superfoods να κάνει περισσότερα λάθη από κάθε άλλη φορά τα τελευταία επτά χρόνια. Στη στατιστική του καταγράφηκαν 23 λάθη και η προηγούμενη χειρότερη, φετινή επίδοση του ήταν τα 18 λάθη κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

Για να βρούμε περισσότερα λάθη από τους «πράσινους» σε παιχνίδι Πρωταθλήματος θα πρέπει να γυρίσουμε 16 Απριλίου 2011 όταν έκαναν 25 λάθη κόντρα στον Ολυμπιακό.

*Ο Τσάβι Πασκουάλ με τη σημερινή νίκη, έγινε ο 4οςπροπονητής στην ιστορία του Παναθηναϊκού Superfoods στη Stoiximan.gr Basket League που έφτασε τις 50 μετά τους Σούμποτιτς, Ομπράντοβιτς και Πεδουλάκη κατά σειρά. Χρειάστηκε μόλις 53 αγώνες για να τα καταφέρει.

*Με την 112η εμφάνιση του στη Stoiximan.gr Basket League με τον Άρη, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μπήκε στην πρώτη 10άδα των «κιτρινόμαυρων» ξεπερνώντας τους Αντώνη Ασημακόπουλο, Γιώργο Χρυσανθόπουλο και Τερέλ Καστλ.

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…