Κεντρική NBA Από το -25 στον “παράδεισο” οι Θάντερ! (vids)
NBA

Από το -25 στον “παράδεισο” οι Θάντερ! (vids)

russell westbrook

Όταν ο Τζέι Κράουντερ ευστόχησε σε τρίποντο κι έκανε το σκορ 46-71, ένα “κύμα” απελπισίας διαπέρασε τους οπαδούς της Οκλαχόμα. Ο αποκλεισμός φάνταζε μονόδρομος και ολάκερη η επένδυση ονείρων στη φετινή σεζόν φάνηκε να πηγαίνει στράφι. Όλα αυτά, μέχρι να αποδειχθεί ότι η δύναμη του ρόστερ των Θάντερ δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάται, παρά το γεγονός ότι δεν αποτυπώνεται συχνά στο παρκέ.

Με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του και με τον Πολ Τζορτζ άξιο συμπαραστάτη, η Οκλαχόμα γύρισε από τον “Άδη” κι επιβλήθηκε της Γιούτα με 107-99, μειώνοντας τη σειρά σε 3-2! Οι δύο σούπερ-σταρ ήταν τα απόλυτα κέντρα αποφάσεων κι οι στυλοβάτες της ανατροπής, σε συνδυασμό με δύο ακόμη γεγονότα.

Ο “Russ” έγραψε 45 πόντους, 15 ριμπάουντ κι 7 ασίστ σε 44 λεπτά συμμετοχής με 17/39 σουτ (!) κι έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία των πλέι-οφ με +45 πόντους, +15 ριμπάουντ και +5 ασίστ σε ένα ματς (Τσάμπερλεϊν και ΛεΜπρόν οι άλλοι δύο). Η εφαρμογή του hero-ball ήταν απόλυτα επιτυχημένη, με τον “Westbeast” να εκμεταλλεύεται την απουσία του Ρούντι Γκομπέρ για εκτεταμένο χρονικό διάστημα λόγω φάουλ, εφορμώντας προς το καλάθι ενώ είχε 5/9 τρίποντα, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοσή του σε ματς πλέι-οφ!

Τα highlights του Γουέστμπρουκ

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο Τζορτζ, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 34 πόντους, 8 ριμπάουντ και 12/26 σουτ, σκοράροντας με μεγάλη συχνότητα στην άδεια ρακέτα της Γιούτα.

Οι δυο τους, μάλιστα, ήταν οι μοναδικοί διψήφιοι σκόρερ της Οκλαχόμα, με τους νικητές να τελειώνουν το ματς με 43.8% στα σουτ εντός πεδιάς, παρότι είχαν μονάχα 33% στο ημίχρονο!

Τα highlights του Τζορτζ

Άλλη μια κίνηση-“ματ” των Θάντερ αφορούσε στην απόσυρση του Καρμέλο Άντονι από το παρκέ στα μισά της 3ης περιόδου και τη μη επιστροφή του ως το τέλος. Ο Τζέρεμι Γκραντ πήρε τη θέση του και σε συνδυασμό με την πιο εκτεταμένη χρησιμοποίηση του Άλεξ Αμπρίνες, το γήπεδο “άνοιξε” περισσότερο για τους Θάντερ και για τα “μαγικά” των Γουέστμπρουκ-Τζορτζ.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές όλων των εποχών σε ματς πλέι-οφ, με την Οκλαχόμα να εκμηδενίζει το -25 πριν από την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου, χάρη σε ένα σερί 32-7!

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…