Κεντρική NBA Αναλυτικά οι πιθανότητες των ομάδων για κατάκτηση του τίτλου
NBA

Αναλυτικά οι πιθανότητες των ομάδων για κατάκτηση του τίτλου

nba playoffs 2018

Το παιχνίδι των προβλέψεων και των πιθανοτήτων είναι ιδιαίτερα ιντριγκαδόρικο για τον ανθρώπινο νου, καθώς ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν στη γοητεία των σεναρίων και στη “μαγεία” του αγνώστου που κρύβει το μέλλον. Το NBA αποτελεί μια από τις πιο αμφίρροπες αθλητικές λίγκες, με το περίφημο πρακτορείο στοιχημάτων “Westgate Las Vegas Superbook” να δίνει τις δικές του προβλέψεις ενόψει των πλέι-οφ του κορυφαίου μπασκετικού υπερθεάματος στον πλανήτη.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είναι και πάλι οι πρωταγωνιστές, έχοντας επωμιστεί κατ’αποκλειστικότητα τον ρόλο αυτό την τελευταία 4ετία. Με πιθανότητες 6-5, οι “dubs” δίνονται ως φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, νιώθοντας, ωστόσο, την “καυτή” ανάσα των Χιούστον Ρόκετς (πιθανότητες 5-4), με την “αρμάδα” του Μάικ Ντ’Αντόνι να μοιάζει πολύ απειλητική μετά από μια σαρωτική regular season.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρόκετς είχαν πιθανότητες 12-1 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν από την έναρξη της κανονικής περιόδου αλλά οι 65 νίκες της κανονικής περιόδου κι η αίσθηση απόλυτης υπεροχής που διακατέχει τον τρόπο παιχνιδιού τους κατάφεραν να αλλάξουν τις συντεταγμένες!

Στον αντίποδα, δηλαδή στην Ανατολή, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς βρίσκονται και πάλι σε θέση ισχύος, παρά τις απανωτές “τρικυμίες” της κανονικής περιόδου, οι οποίες τους οδήγησαν μόλις στην 4η θέση. Ο μόνιμος “δυνάστης” της Ανατολής, ΛεΜπρόν Τζέιμς (7 σερί παρουσίες σε Τελικούς) φαίνεται πως ασκεί μια πρωτοφανή επιρροή, με την “ακτινοβολία” του να αποτυπώνεται περίτρανα στα εν λόγω προγνωστικά.

Τορόντο Ράπτορς και Φιλαδέλφια 76ερς ακολουθούν τους Καβς ενώ οι “λαβωμένοι”, Μπόστον Σέλτικς βρίσκονται πιο πίσω, έχοντας χάσει τεράστιο κομμάτι του star-power τους ένεκα της απουσίας του Κάιρι Έρβινγκ.

Τέλος, όσον αφορά τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η ομάδα του Ουισκόνσιν φιγουράρει μόλις στην τελευταία θέση της 16άδας, μαζί με τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς. Το στατικό παιχνίδι των “ελαφιών” κι η αδυναμία τους να εκμεταλλευτούν πλήρως όλα τα “γρανάζια” του ρόστερ τους φέρνει σε δυσμενή θέση, παρά το, θεωρητικά, ευνοϊκό “σταύρωμα” με τους ελλιπείς, Σέλτικς.

Αναλυτικά οι πιθανότητες των ομάδων στα φετινά πλέι-οφ

  1. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (πιθανότητες 6-5)
  2. Χιούστον Ρόκετς (πιθανότητες 5-4)
  3. Κλίβελαντ Καβαλίερς (πιθανότητες 8-1)
  4. Τορόντο Ράπτορς (πιθανότητες 12-1)
  5. Φιλαδέλφια 76ερς (πιθανότητες 25-1)
  6. Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (πιθανότητες 50-1)
  7. Γιούτα Τζαζ (πιθανότητες 50-1)
  8. Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (πιθανότητες 50-1)
  9. Μπόστον Σέλτικς (πιθανότητες 100-1)
  10. Σαν Αντόνιο Σπερς (πιθανότητες 100-1)
  11. Μαϊάμι Χιτ (πιθανότητες 200-1)
  12. Ιντιάνα Πέισερς (πιθανότητες 200-1)
  13. Γουάσινγκτον Γουίζαρντς (πιθανότητες 200-1)
  14. Μινεσότα Τίμπεργουλβς (πιθανότητες 200-1)
  15. Μιλγουόκι Μπακς (πιθανότητες 200-1)
  16. Νιου Όρλεανς Πέλικανς (πιθανότητες 200-1)

Τέλος, αξίζει να δοθεί προσοχή σε ακόμη ένα προγνωστικό, το οποίο αφορά τη σειρά που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες “σκούπας“. Σε αυτό πρωτοστατούν οι Τορόντο Ράπτορς, στους οποίους δίνεται ένα ποσοστό της τάξεως του 20%, προκειμένου να αποκλείσουν με 4-0 τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, σύμφωνα με το BPI.

Οι Ρόκετς ακολουθούν με 19% ενώ την τριάδα κλείνουν οι Μπόστον Σέλτικς, οι οποίοι έχουν 14% πιθανότητες να στείλουν για “ψάρεμα” τους Μπακς με απόλυτο σκορ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…