Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΑΕΚ: 50 χρόνια από το έπος, ξαναγράφει ιστορία!

ΑΕΚ: 50 χρόνια από το έπος, ξαναγράφει ιστορία!

aek

Σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια, η ΑΕΚ έγραψε ιστορία, κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων κόντρα στη Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο. Η παρέα του Αμερικάνου έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα, με την ΚΑΕ να θυμάται στα social media τη μεγάλη εκείνη βραδιά.

Δείτε την ανάρτηση της:

Πρόκειται για το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο που κατακτούσε στα χρονικά ελληνική ομάδα και πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους τους Έλληνες.

Δείτε το έπος της ομάδας του Νίκου Μήλα κόντρα στην πανίσχυρη Σλάβια Πράγας:

AEK: Aμερικάνος 29, Tρόντζος 24, Zούπας 12, Bασιλειάδης 11, Λαρεντζάκης 6, Xρηστέας 4, Tσάβας 3, Πετράκης, Δημητριάδης, Νεσιάδης.

Σλάβια Πράγας: Zίντεκ 27, Pουζίτσκα 25, Mπάροχ 12, Mίφκα 14, Tόμασεκ 4, Kονοπάτσκο, Άμερ.

aek 1

50 χρόνια από το έπος του 1968, η ΑΕΚ καλείται να ξαναγράψει ιστορία, αυτή τη φορά κόντρα στη Στρασμπούρ για τα προημιτελικά του Basketball Champions League. Η Ένωση αντιμετωπίζει απόψε (21:30) εκτός έδρας τους Γάλλους στη ρεβάνς του 78-69 της Αθήνας και θα προσπαθήσει να νικήσει ή να μην ηττηθεί με περισσότερους από 8 πόντους, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για το Final Four.

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ επικρατεί αισιοδοξία, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του αλλά και τη συμπαράσταση 300 “κιτρινόμαυρων” οπαδών, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Γαλλία για να φέρουν την πρόκριση. Nα σημειωθεί πως στην Γαλλία βρίσκεται και ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…