Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος Ζιάγκος: “Μεταγραφές και άμυνα άλλαξαν την εικόνα μας”

Ζιάγκος: “Μεταγραφές και άμυνα άλλαξαν την εικόνα μας”

Ζιάγκος

Ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει μία πάρα πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.

Σημαντικός παράγοντας της νίκης αυτής των “κυανέρυθρων” ήταν ο προπονητής της ομάδας,Βαγγέλης Ζιάγκος.Ο κόουτς του Πανιωνίου μίλησε στο esake.gr τόσο για την νίκη απέναντι στην ΑΕΚ όσο και για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία.

Αναλυτικά όσα απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν

Η ΑΕΚ προερχόταν από μία ευρωπαϊκή πρόκριση μέσα στην εβδομάδα, προσπαθήσατε να εκμεταλλευτείτε αυτές τις ειδικές συνθήκες ώστε να φτάσετε στη νίκη;

“Ήταν ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με το βαθμολογικό κομμάτι όσο και με το ψυχολογικό. Γενικότερα, λόγω της κατάστασης που είναι η ομάδα, δε “σημαδεύουμε” παιχνίδια, προσπαθούμε να διεκδικήσουμε κάθε παιχνίδι με βάση τις πιθανότητες που έχουμε. Με βάση αυτό, θεωρούσαμε πως οι πιθανότητες σε αυτό παιχνίδι, λόγω των ειδικών συνθηκών για την ΑΕΚ, πως προερχόταν από μία σημαντική νίκη και άρα ίσως τους βρίσκαμε λίγο πνευματικά  κουρασμένους όχι μόνο σωματικά, ήταν περισσότερες. Γνωρίζουμε, αντικειμενικά μιλώντας, ποια παιχνίδια έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τα διεκδικήσουμε και σε ποια λιγότερες.”

Στον δεύτερο γύρο ο Πανιώνιος Βίκος Cola έχει ρεκόρ 3-3. Τι ήταν εκείνο που βοήθησε στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας;

“Είναι σαφώς η αγωνιστική ενίσχυση, με τις οικονομικές υπερβάσεις της διοίκησης προς το σκοπό αυτό, καθώς η προσθήκη δύο αθλητών έχει αλλάξει προς το καλύτερο την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ακόμα, ρόλο έχει παίξει ο αμυντικός προσανατολισμός της συνολικής λειτουργίας της ομάδας. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση σε αυτό το κομμάτι εδώ και αρκετό καιρό. Έχουμε ρίξει αρκετά τους μέσους όρους μας στο παθητικό μας. Το τρίτο στοιχείο είναι η αποφασιστικότητα των παιδιών που έχουν σφυρηλατήσει έναν αγωνιστικό χαρακτήρα ο οποίος διαμορφώθηκε μέσα στη σεζόν λόγω των συνθηκών.”

Ποια είναι τα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην παραμονή; Έχετε στον Πανιώνιο Βίκος Cola ως στόχο κάποιο συγκεκριμένο αριθμό νικών;

“Η δική μας αφετηρία ήταν ουσιαστικά στο 1-11. Δεν μας επέτρεπε και ακόμα δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε πολύ μακριά. Έχουμε καλλιεργήσει μια νοοτροπία και μία αντίληψη πως εμάς δουλειά μας είναι να διεκδικούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να φτάσουμε στο μέγιστο αριθμό νικών. Οπότε αποφεύγουμε να πούμε πως π.χ. επτά ή οκτώ νίκες θα μας σώσουν. Από εκεί και πέρα, σε ότι έχει να κάνει με τα στοιχεία που θα παίξουν ρόλο στην παραμονή, νομίζω πως εμείς έχουμε κάποιες σταθερές πάνω στις οποίες επενδύουμε και μας βοηθούν να κρατηθούμε ζωντανοί ως το τέλος. Το ένα είναι, το ειδικό βάρος της φανέλας. Το δεύτερο είναι η διοικητική συνοχή και σταθερότητα. Το τρίτο η οικονομική συνέπεια της ομάδας. Το τέταρτο ο τρόπος δουλειάς των παιδιών και το πέμπτο είναι ο κόσμος και η βοήθειά του.”

Εσείς πως βιώνεται τη φετινή σας συμμετοχή στην Stoiximan.gr Basket League;

“Κάθε επαγγελματίας προπονητής όποιο καθήκον κι αν κληθεί να διεκπεραιώσει, αφιερώνεται σε αυτό δίχως να σκεφτεί σε ποια κατηγορία είναι ή ποιες ιδιαιτερότητες υπάρχουν. Ουσιαστικά δεν έχω μπει στη διαδικασία να νιώσω ρούκι στην Stoiximan.gr Basket League. Εκείνο που θέλω να πω είναι πως, παίρνεις μια δουλειά, παίρνει την πρόκληση, βουτάς και… κολυμπάς. Είτε είσαι στη Γ’ Εθνική είτε στην Ευρωλίγκα.”

Το επίπεδο της λίγκας πως σας φαίνεται, πως θα χαρακτηρίζατε τη φετινή Stoiximan.gr Basket League;

“Είναι ένα πρωτάθλημα… δυόμισι ταχυτήτων. Υπάρχουν πάντα οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και πλέον η ΑΕΚ που προσπαθεί να μπει σφήνα. Η δεύτερη ταχύτητα είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος Λαύριο και Προμηθέας που έχουν δώσει μια ευχάριστη πινελιά, αλλά και οι ομάδες που παραδοσιακά είναι στην οκτάδα όπως ο ΠΑΟΚ ή Κολοσσός ή το Ρέθυμνο. Και η άλλη… μισή ταχύτητα είναι οι ομάδες που διεκδικούν μεν την παραμονή στην κατηγορία, αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν πως με λίγο διαφορετικές συγκυρίες ή με τη βοήθεια της τύχης θα μπορούσαν να βρίσκονται σε άλλο στρώμα της βαθμολογίας. Έχουμε δει για παράδειγμα πολλά παιχνίδια ειδικά των ομάδων που παλεύουν για την παραμονή να κρίνονται στον πόντο. Επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος, περίπου οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος, αν εξαιρέσουμε τους δύο πρώτους, ακόμα αναζητούν τις νίκες ώστε να εξασφαλίσουν οριστικά την παραμονή τους.”

ziagkossyn4

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Τέλος η σεζόν για τον Βεργίνη

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει ο Δημήτρης Βεργίνης. Πολύ άτυχος στάθηκε ο αρχηγός τ…