Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο

Υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο

Γιώργος ΚογκαλίδηςΕίναι φορές που η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια. Ο Ντάνιελ Χάκετ τραυματίστηκε σοβαρά στο τέλος της περσινής κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε πάρει το ρίσκο να εμπιστευτεί τον Πάτρικ Γιανγκ, που προέρχονταν από σοβαρό τραυματισμό, είχε χάσει όλη την προηγούμενη χρονιά, αλλά όλοι στο λιμάνι πίστευαν σ’ αυτόν κι ότι μπορεί να αλλάξει τη δική του εικόνα και την εικόνα της ομάδας.

Ο Αμερικανός δεν τα κατάφερε κι ο κόουτς Σφαιρόπουλος κλήθηκε να πάρει το ίδιο ρίσκο, αυτή τη φορά με τον Χάκετ. Εσείς θα το παίρνατε; Πρόδηλα, εκείνη την εποχή, η απάντηση ήταν όχι. Όφειλε να έχει… δίχτυ ασφαλείας, γι’ αυτό και «κόπηκε» ο Χάκετ.

Ο Ιταλός επέστρεψε και στο ΣΕΦ έμοιαζε να είναι η στιγμή του… αρραβώνα. Τόσο ο Χάκετ, όσο και οι φίλοι του Ολυμπιακού, η διοίκηση, οι πρώην συμπαίκτες του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, έδειξαν πως θα τον ήθελαν στον δικό τους πάγκο και σαν θέλει η… νύφη κι ο… γαμπρός. Μάλλον γνωρίζουμε από τώρα την πρώτη «ερυθρόλευκη» μεταγραφή της νέας περιόδου. Είναι αλήθεια πως ο Χάκετ ταιριάζει απόλυτα σε αυτόν τον Ολυμπιακό κι από τη στιγμή που πατά γερά στο παρκέ, λίγα πράγματα μένει να συζητηθούν.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, το ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αλλά νίκησε σχετικά εύκολα μια ομάδα που παραδοσιακά τον δυσκολεύει (τη λες και «κακό δαίμονα»), το ότι ΜακΛιν και Μιλουτίνοφ συναγωνίστηκαν για το ποιος ήταν πολυτιμότερος, το ότι ο Πρίντεζης -με την… πλάτη του Τιλί– είναι σε εξαιρετικό φεγγάρι, το ότι ο Σπανούλης έκανε άλλο ένα μεστό και σπουδαίο παιχνίδι, το ότι οι δύο «Παπ» μοιράστηκαν ρόλους και ευθύνες, δείχνει αυτό που εξ αρχής είχαν στο μυαλό τους οι έχοντες την ευθύνη για τον καταρτισμό της ομάδας: Να είναι ομάδα.

Σκεφτείτε ότι ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι καλός είχε πολλούς παίκτες με επίδραση στο παιχνίδι του, παρότι ο Μπράουν ήταν εκτός κλίματος, ο Στρέλνιεκς απογοητευτικός, ο Μάντζαρης δεν… μάγεψε, ο Ρόμπερτς δεν ήταν αυτός που καθόρισε το αποτέλεσμα στο «Νίκος Γκάλης». Α, κι ο Τόμπσον που δεν… ακούμπησε.

Πρόδηλο είναι πως σε καμία βραδιά δεν θα είναι όλοι οι παίκτες καλοί, όμως αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος, γι’ αυτό και βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και πιθανότατα την «κλειδώνει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…