Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Τζάκσον: “Μπορούσαμε να κερδίσουμε με 20 πόντους την Καρσίγιακα”

Τζάκσον: “Μπορούσαμε να κερδίσουμε με 20 πόντους την Καρσίγιακα”

jackson 1

Ο Νταρνέλ Τζάκσον μίλησε για το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Καρσίγιακα. Ο Αμερικανός ψηλός υποστήριξε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να κερδίσει τους Τούρκους με 20 πόντους, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη ρεβάνς της Σμύρνης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί της Καρσίγιακα: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι, ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, αλλά νιώθω ότι μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα. Είχαμε μια διαφορά 19 πόντων περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος αλλά τελειώσαμε το παιχνίδι, μόνο με 6 πόντους διαφορά».

Για το λόγο που έπεσε η διαφορά στο τέλος: «Τα λάθη! Κάναμε πολλά λάθη σε εκείνο το σημείο. Κάθε κατοχή μετράει. Ένιωσα ότι σαν ομάδα αισθανθήκαμε πολύ άνετα με τη διαφορά των 19 πόντων και μάλλον πιστέψαμε ότι το παιχνίδι τελείωσε νωρίτερα».

Για τις πιθανότητες της πρόκρισης στη ρεβάνς: «100%! Είμαι πάντα θετικός. Πάντα πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε παιχνίδι».

Για το στοιχείο που πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ από το πρώτο παιχνίδι και για αυτό που πρέπει να κάνει περισσότερο στη ρεβάνς για να πάρει την πρόκριση: «Πρέπει απλά να παίξουμε πιο έξυπνα. Να προστατεύσουμε τη μπάλα. Είχαμε μια διαφορά 19 ποντών, έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε και το χρόνο. Ο χρόνος είναι μαζί μας, οπότε, σε κάθε κατοχή πρέπει να σιγουρέψεις ότι θα κάνεις επίθεση».

Για αυτό που δυσκόλεψε την ομάδα από την Καρσίγιακα στο πρώτο παιχνίδι: «Μας οδήγησαν στο να κάνουμε λάθη… Έπαιξαν πιο δυναμικά από εμάς στην άμυνα και είχαν και… περισσότερες βολές!»

Για την πιο δυναμική άμυνα που είπε ότι έπαιξε η Καρσίγιακα, να είναι διαρκώς πίσω στο σκορ και τελικά να έχει πολλές περισσότερες βολές: «Οι αριθμοί δε λένε ψέματα. Κοιτάξτε το παιχνίδι. Είχαμε διαφορά 19 πόντων. Πόσες φορές μας οδήγησαν να κάνουμε λάθος; Κάναμε περίπου επτά λάθη στα τελευταία τρία λεπτά. Πήγαιναν με πρόθεση πάνω σε αυτό».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα ζήσει κάτι ανάλογο και στη Σμύρνη που η Καρσίγιακα θα έχει και τον κόσμο της: «Εμείς απλά πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να παίξουμε μπάσκετ. Δεν υπάρχει πίεση».

Για το αν του έμεινε πίκρα λόγω της χαμένης διαφοράς ή η ικανοποίηση για τη νίκη και το μικρό προβάδισμα: «Σίγουρα δεν είμαι ικανοποιημένος. Μπορούσαμε να κερδίσουμε με διαφορά 20 πόντων και πάνω».

Για το δικό του έξτρα κίνητρο για πρόκριση κόντρα στην Καρσίγιακα και τον προπονητή της: «Η δουλειά μου είναι να βγω στο γήπεδο και να παίξω. Πρέπει να κάνω κάθε φορά, αυτό που μου ζητάει ο προπονητής μου».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…