Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Θρύλος ο Ίβκοβιτς, πρωταθλητής ο Σπανούλης” (vid)

“Θρύλος ο Ίβκοβιτς, πρωταθλητής ο Σπανούλης” (vid)

kyle hines cska moscow fenerbahce

Ευρωλίγκα έκανε “focus” στον Κάιλ Χάινς και ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έστειλε επιστολή στον 10χρονο εαυτό του για όλα όσα βίωσε τα τελευταία 10 χρόνια. Ο Αμερικανός σέντερ έκανε ειδική μνεία στη διετή παρουσία του στον Ολυμπιακό και αποθέωσε του Ντούσαν Ίβκοβιτς και Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Αμερικανός:

“Είναι Ιούνιος του 2008. Ξέρω πως είσαι απογοητευμένος, λυπημένος, θυμωμένος και άλλα πολλά. Το όνομά σου δεν ήταν ανάμεσα στα 60 του NBA Draft. Θα σου πω όμως κάτι. Μην απογοητεύεσαι. Για την ακρίβεια, να χαμογελάς, γιατί σε μερικούς μήνες θα αρχίσει μια εμπειρία που θα αλλάξει τη ζωή σου”.

Για το πέρασμα του από την Μπάμπεργκ: “Εκεί έμαθα να είμαι επαγγελματίας, εκεί έμαθα να νικάω”.

Για τον Ολυμπιακό: “Εκεί βρέθηκα με έναν θρυλικό κόουτς, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είναι καθηγητής, σου μαθαίνει όλα όσα πρέπει να ξέρεις. Εκεί βρίσκεται και ο Βασίλης Σπανούλης. Σου μαθαίνει πως να είσαι πρωταθλητής, αλλά και πώς να γίνεσαι σπουδαίος παίκτης, απλά και μόνο στο να τον παρακολουθείς. Εκεί βρίσκεται και ένας τύπος που λέγεται Γιώργος Πρίντεζης. Κάνει κάθε μέρα προπόνηση σε ένα συγκεκριμένο στυλ σουτ. Μην γελάτε, γιατί αυτό το σουτ είναι ένα από τα σπουδαιότερα στην Ευρώπη και κέρδισε μία Euroleague. Εκεί κέρδισα δύο Euroleague, back to back”.

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Δημήτρη Ιτούδη: “Ο κόουτς Ιτούδης θα σε βοηθήσει να γίνεις πραγματικός επαγγελματίας, να κερδίσεις μία ακόμα Euroleague και να γίνεις καλύτερος παίκτης και καλύτερο άτομο”.

“Στη διαδρομή αυτή έπαιξες με σπουδαίους συμπαίκτες. Τον Αντρέι Κιριλένκο, τον Σάσα Κάουν, τον Βίκτορ Χριάπα, τον Μίλος Τεόντοσιτς, τον Νέναντ Κρστιτς, τον Νάντο Ντε Κολό, τον Σέρτζιο Ροντρίγκες. Θα σε κάνουν πιο ανταγωνιστικό, θα σε πιέσουν κάθε μέρα.

Ξέχνα το 2014 και το 2015 ήταν απογοητευτικές χρονιές. Το 2016 είναι η χρονιά της ζωής σου. Θα πάρεις την Euroleague και θα φέρεις ένα ακόμα τρόπαιο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας“.

Και έκλεισε λέγοντας: “Να απολαμβάνεις κάθε στιγμή, να παλεύεις και να γίνεσαι καλύτερος κάθε χρόνο. Συνέχισε να παλεύεις. Ένα μόνο πράγμα, να πεις ένα ευχαριστώ στα πρόσωπα που γνώρισες μέσα στα 10 χρόνια. Απόλαυσε τη διαδρομή, χαμογέλα και μείνε χαρούμενος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι – Βαλένθια 95-80 (vid)

Παραμένει ζωντανή η Μακάμπι Τελ Αβιβ. Σπουδαία νίκη για την Μακάμπι Τελ Αβιβ.… νίκησ…