Κεντρική Basket League Άρης Ταπούτος: “Ο Άρης δεν έπαιξε τίποτα”

Ταπούτος: “Ο Άρης δεν έπαιξε τίποτα”

tapoutos

Ο Χρήστος Ταπούτος μίλησε στον Arena FM 89,4 και σχολίασε το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την αποχώρηση του Παναγιώτη Γιαννάκη από τον πάγκο των “κιτρίνων”.

 Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την τελευταία φάση του αγώνα: “Στις τελευταίες φάσεις, ιδίως όταν αυτές είναι κρίσιμες, διαλέγεις να κάνεις αυτό που ενέχει το λιγότερο ρίσκο. Οπότε εκείνη την ώρα η λογική έλεγε φάουλ. Δεν ρισκάρεις να χάσεις το ματς, όπως και το έχασες. Το χειρότερο σενάριο είναι η παράταση. Εγώ γενικά ως παίκτης δεν ήμουν της άμυνας. Όταν ένα τέτοιο παιχνίδι το φτάνεις στο σημείο να το έχεις στα χέρια σου, δεν ρισκάρεις. θεωρώ ότι ήταν τελείως λάθος επιλογή”.

Για το αν κρίθηκε στην τελευταία φάση και τις χαμένες βολές του Τσαϊρέλη το ματς: “Έπαιξαν ρόλο και οι βολές σίγουρα. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης δεν άντεξε στην πίεση, έπαιξε το απόλυτα τίποτα, έκανε 478 ντρίπλες, προσπαθούσε να δημιουργήσει μόνο με πικ-εν-ρολ, η μπάλα κολλούσε και έτσι οι παίκτες ήταν αναγκασμένοι να κάνουν βεβιασμένες επιθέσεις και να είναι άστοχες. Δεν είχαν συνεργασίες, δεν βγήκαν παίκτες από σκριν να σουτάρουν. Εγώ αυτά είδα με τα δικά μου μάτια”.

Για το αν είδε αυτά τα στοιχεία μόνο σε αυτό το παιχνίδι ή γενικά φέτος: “Έχω παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα φετινά ματς του Άρη. Ο Άρης είναι μονοδιάστατος στην επίθεση, προσπαθεί να δημιουργήσει από το κεντρικό πικ-εν-ρολ, δεν έχει δεύτερη και τρίτη λύση. Δεν έχει παιχνίδια που να βγάλει τους σουτέρ να σουτάρουν, δεν έχει αιφνιδιασμό, γιατί είναι επιλογή του προπονητή να πηγαίνει σε αργό μπάσκετ και καλά κάνει, γιατί δεν έχει βάθος πάγκου. Ο Άρης είναι εύκολα προβλέψιμος, τον διαβάζεις πολύ εύκολα. Ο ΠΑΟΚ αυτό το έκανε πολύ καλά χθες, αλλά ήταν και κακός στην επίθεση, γι’ αυτό δεν μπόρεσε να κερδίσει εύκολα”.

Για τη συνέχεια του Άρη παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου πλέον στον πάγκο: “Θ’ αλλάξουν πολλά πράγματα πλέον στον Άρη με την παρουσία του Αγγέλου. Τον Αγγέλου τον ξέρω ως προπονητή, έχω δουλέψει ένα χρόνο μαζί του. Είναι ένας προπονητής λάτρης της πειθαρχίας, της λεπτομέρειας, θέλει να ελέγχει τα πάντα εντός και εκτός παρκέ, να λειτουργούν όλα τέλεια. Ο Άρης επειδή έχει ποιοτικούς παίκτες και έχει και έξυπνους παίκτες, θ’ αλλάξει αγωνιστική ταυτότητα. Δεν ξέρω αν θα προλάβει να την κάνει στο ματς με τον Προμηθέα”.

Για το ματς με τον Προμηθέα: “Ο Άρης πρέπει να κάνει ό,τι και με το Λαύριο: να του χαλάσει το παιχνίδι, να τον αναγκάσει να κάνει κάτι διαφορετικό και να τον κατεβάσει χαμηλά στην επίθεσή του. Αν ανοίξει το ματς και λόγω του περισσότερου ταλέντου που διαθέτει ο Προμηθέας, τότε νομίζω ότι ο αντίπαλος θα κερδίσει πιο εύκολα. Ο Άρης πρέπει να πάει σ’ έναν κλεφτοπόλεμο, να καταστρέψει το παιχνίδι του Προμηθέα”.

Για το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Ντουβιέρ και ο ο Προύιτ αγωνίστηκαν τέσσερα και μηδέν λεπτά αντίστοιχα: “Κατ’ εμέ δεν έχει. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Σίγουρα με τον καινούργιο προπονητή, αυτό που θ’ αλλάξει είναι ότι οι πενταδάτοι παίκτες πλέον θα κριθούν ν’ αποδείξουν ότι αξίζει να είναι πενταδάτοι και οι παγκίτες ότι αξίζουν κάτι παραπάνω”.

Για το αν θα πει «δείξτε μου από τι είστε φτιαγμένο»: “100% θα το πει. Θυμάμαι όταν είχε έρθει στην ΑΕΚ, στην 3η ή 4η αγωνιστική, εγώ τότε έπαιζα 30 λεπτά, στο πρώτο ματς έπαιξα 6 λεπτά. Και την επόμενη μέρα μ’ έπιασε και μου είπε: εσένα σε ξέρω και ξέρω τι θα μου δώσεις. Ήθελα να τσεκάρω και τους άλλους. Αυτό έκρινε, αυτό έκανε”.

Για το γιατί απέτυχε ο Παναγιώτης Γιαννάκης: “Γιατί ο άνθρωπος κάπου το έχασε. Δεν μπορείς να είσαι ταυτόχρονα και πετυχημένος σε όλα πρόεδρος, αντιπρόεδρος, ταμίας, προπονητής. Τι να πρωτοκάνει και αυτός; Μπορείς έτσι να δουλέψεις ως προπονητής και να έχεις το μυαλό σου στο να ετοιμάσεις την ομάδα; Είμαι σίγουρος ότι οργάνωνε όλα τα άλλα. Δεν είναι ρομπότ, ν’ ασχοληθεί με όλα και να τα κάνει όλα τέλεια. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω την προπονητική του αξία. Θα μπορούσε να κριθεί προπονητικά, αν δούλευε κάτω από ιδανικές συνθήκες. Έβαλε πλάτες, τσαλακώθηκε, ίσως το μοναδικό που μπορώ να του προσάψω είναι το γεγονός ότι κάλυπτε για καιρό τον Λάσκαρη. Δεν έπρεπε να τον καλύπτει. Είμαι σίγουρος ότι ήξερε και γνώριζε καταστάσεις. Έπρεπε να βγει και να μιλήσει. Πόσο χειρότερα θα γίνονταν τα πράγματα;

Ο Λάσκαρης τον χρησιμοποίησε. Οποιοσδήποτε προπονητής θα έφευγε από τον Οκτώβρη”.

Για τη χθεσινή ατμόσφαιρα στο Αλεξάνδρειο: “Η ατμόσφαιρα ήταν η γνωστή ατμόσφαιρα του Αλεξανδρείου. Δεν έγινε τίποτα απολύτως, ο κόσμος στήριξε την ομάδα, τη χειροκρότησε, η ομάδα δυστυχώς δεν μπόρεσε να κερδίσει. Κάτι ανάλογο πρέπει να γίνει και το Σάββατο”.

Πηγή: Arena FM 89,4

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…