Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Σφαιρόπουλος: “Πρέπει να κάνουμε το τελικό σπριντ”

Σφαιρόπουλος: “Πρέπει να κάνουμε το τελικό σπριντ”

sfairopoulos 1

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε συνέντευξη ενόψει του αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο Έλληνας κόουτς μεταξύ άλλων μίλησε για την αυριανή αναμέτρηση των “ερυθρολεύκων” τονίζοντας ότι ο Κώστας Παπανικολάου πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του στην προσπάθεια για την επίτευξη της πολυπόθητης νίκης.

Αρχικά,ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε:

“Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να ευχαριστήσω εγώ, αλλά και οικογένειά μου όσους συμπαραστέκονται στο πένθος μας. Έχουμε μια δύσκολη αποστολή. Η Μπαρτσελόνα είναι αρκετά διαφορετική μετά την αλλαγή του προπονητή, κυρίως στην ψυχολογία της. Πήρε το Copa Del Rey και η ψυχολογία τους έχει ανέβει. Έχουν αλλάξει πολλά στοιχεία κυρίως στην εκτέλεση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να αναχαιτίσουμε το γρήγορο ρυθμό τους.

Δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν οι απουσίες τους, γιατί η Μπαρτσελόνα έχει μια πλειάδα καλών παικτών που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Περιμένω οι παίκτες μυ να κάνουν αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο, να μπουν δυνατά στο παιχνίδι, γιατί έχουν μείνει 5 παιχνίδια και είναι σημαντικά. Εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει να κάνουμε το τελικό σπριντ. Η Ευρωλίγκα είναι Μαραθώνιος ακόμα και τα τελευταία μέτρα πρέπει να κάνεις σπριντ. Πρέπει να ανεβάσουμε το ρυθμό μας και να τρέχουμε πιο γρήγορα.”

Για το φορμάρισμα των ομάδων δήλωσε:

“Υπάρχουν πολλοί παράγοντες. Δεν είναι μόνο θέμα τακτικής. Το φορμάρισμα είναι θέμα εργομετρικών αποτελεσμάτων και κατά βάσιν να δούμε πότε μπορεί να φορμαριστεί ένας παίκτης. Ταυτόχρονο φορμάρισμα δεν μπορείς να πετύχεις. Είναι εύκολο να λέμε όταν έχεις μεγάλη επιβάρυνση ντεφορμαρίζεσαι. Προσπαθούμε όταν βρούμε καλό ρυθμό να έχουμε έτοιμη την ομάδα προς το τέλος, άρα πρέπει να ελαφρύνουμε το πρόγραμμά μας για να έχουμε φρέσκους τους παίκτες. Όταν είναι πολλά τα παιχνίδια δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Η περίοδος εκείνη ήταν του ντεφορμαρίσματος. Υπάρχουν παράγοντες που σε ρίχνουν σε κακό μομέντουμ. Αυτό συνέβη τον Ιανουάριο. Θέλουμε να είμαστε σταθερά καλοί. Σε γενικές γραμμές έχουμε σταθερότητα με εξαίρεση τον Ιανουάριο που μας αποδιοργάνωσε λίγο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν μπορούν να είναι πάντα ελεγχόμενοι από τον προπονητή.”

Για τα σχήματα με τους τρεις κοντούς παίκτες δήλωσε:

“Μας έλειπε ο Παπανικολάου οπότε είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε χαμηλά σχήματα. Μας πήγε καλά αυτό το διάστημα που ήμασταν όλοι μαζί με 3 κοντούς. Ήταν ένα σχήμα που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα γιατί είναι καλοί χειριστές και να εκτελέσουν. Όχι ότι τα 3άρια μας δεν μπορούν να απειλήσουν. 3 κοντοί φέρουν περισσότερη ταχύτητα, οπότε είμαι ευτυχής που έχω δυνατότητα και πλούσιο υλικό για να χρησιμοποιώ ότι είναι καλύτερο για την ομάδα.”

Τέλος,για το πόσο δύσκολη αναμέτρηση είναι είπε:

“Οι ομάδες που παίζουν ελεύθερα και δεν έχουν πίεση ενός στόχου παίζουν ελεύθερα. Είναι πολύ επικίνδυνη και για αυτό το λόγο η Μπαρτσελόνα. Έχει πολλά γκαρντ και παίζει πολλά πικ εν ρολ και πρέπει να σταματήσουμε τα γκαρντ τους, αλλά και τους ψηλούς. Πρέπει να έχουμε καλή προσωπική, αλλά και ομαδική άμυνα, για να σταματήσουμε το παιχνίδι τους. Θα γίνει ένα τεστ ακόμα από τον γιατρό στον Παπανικολάου, αλλά πιστεύω όταν πάμε για την προπόνηση θα ξέρουμε. Μάλλον θα είναι εκτός.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…