Κεντρική Β' Εθνική Πευκοχώρι κατά Διαμαντάκου! “Να τον ανακαλέσει στην τάξη το Αγρίνιο

Πευκοχώρι κατά Διαμαντάκου! “Να τον ανακαλέσει στην τάξη το Αγρίνιο

agrinio giannis diamantakos

Η διοίκηση του Πευκοχωρίου εξέδωσε ανακοίνωσημ με αφορμή δηλώσεις του προπονητή του Αγρινίου, Γιάννη Διαμαντάκου, μετά το τέλος του μεταξύ τους αγώνα, για την 23η αγωνιστική του ομίλου του Βορρά της Β’ Εθνικής.

 Η ανακοίνωση:

“Με μεγάλη απορία αλλά και λύπη διαβάσαμε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου του ΑΟ Αγρινίου, τις αν μην τι άλλο ατυχές δηλώσεις του κ. Διαμαντάκου, προπονητή του μπασκετικού τμήματος του συλλόγου τους, όσο αναφορά τον μεταξύ μας αγώνα, στις οποίες λέει ξεκάθαρα ότι το σωματείο μας, η Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου, διαβάλλει το πρωτάθλημα και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα ( υπονοεί αθέμιτα ) ώστε να πετύχει το σκοπό της.

Αρχή μας και την έχουμε αποδείξει άλλωστε, είναι ότι δεν ασχολούμαστε ποτέ με την διαιτησία. Ούτε με δηλώσεις κάποιων που απλώς θέλουν να καλύψουν τα ακάλυπτα ή να κρύψουν τις όποιες αδυναμίες τους. Ωστόσο όταν οι δηλώσεις ή οι ενέργειες αυτές πλήττουν το κύρος του συλλόγου με τόσο βαριές κατηγορίες δεν γίνεται να μην πάρουμε θέση και να υπερασπίσουμε το σωματείο μας. Όσο αναφορά τα αγωνιστικά κομμάτια του παιχνιδιού λοιπόν ο κ. Διαμαντάκος αναφέρει ότι του προξενεί εντύπωση πως η αντίπαλη ομάδα εκτελεί ελεύθερες βολές με περίσσεια ευκολία όταν η ομάδα του δεν κάνει το αντίστοιχο.

Η ομάδα του κ. Διαμαντάκου η οποία από το δέκατο λεπτό έχανε με 14 πόντους και από το εικοστό με 22, και έχοντας σημειώσει σε αυτό το διάστημα 17 πόντους, και το παιχνίδι τελείωσε με 9 πόντους διαφορά, έχει εκτελέσει σε όλο το παιχνίδι 17 ελεύθερες βολές έναντι 22 της δίκης μας ομάδας. Η ομάδα του δηλαδή για 40 λεπτά ήταν συνέχεια σχεδόν με διψήφια διαφορά πόντων πίσω στο σκορ και κυνηγούσε το παιχνίδι και εκτέλεσε 5 λιγότερες βολές από την δίκη μας ομάδα. Αυτό που ξεχνάει να αναφέρει όμως είναι ότι από τις 17 ελεύθερες βολές που εκτέλεσε η ομάδα του ευστόχησε μόλις στις 9 ( ποσοστό μόλις 52,9%). Επίσης η ομάδα του κ. Διαμαντάκου είχε 21/51 δίποντα και 3/13 τρίποντα.

Αναφέρει ο κ. Διαμαντάκος ότι οι διαιτητές αποφάσισαν να διευθύνουν με τέτοιον τρόπο το παιχνίδι που να ευνοεί την ομάδα μας να πάρει την διαφορά που είχε. Ξεχνάει όμως πάλι να αναφέρει ότι αυτός ο τρόπος ήταν που οδήγησε στο τρίτο δεκάλεπτο να μην παιχτεί καθόλου μπάσκετ και να μειωθεί η διαφορά. Και αυτό γιατί πολύ καλά έπραξε ο κ. Διαμαντάκος βλέποντας πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αγωνιστικά την ομάδα μας και αποφάσισε να το αλλάξει το άθλημα σε Ροντέο.

Και για να φτάσουμε και στο σημαντικότερο από όλα, γιατί θα μπορούσαμε να καταλάβουμε, ίσως και να δικαιολογήσουμε την πικρία του κάθε προπονητή και την αγωνία του να δικαιολογήσει μια εύκολη ήττα της ομάδας του, ρίχνοντας το φταίξιμο σε όλα τα αλλά εκτός από τις πραγματικές αιτίες, αλλά επουδενί δεν μπορούμε ούτε να δεχτούμε, ούτε να δικαιολογήσουμε αλλά ούτε και να μην καλέσουμε τόσο τον ίδιο αλλά και την διοίκηση, του κατά τα αλλά πολύ συμπαθή συλλόγου του ΑΟ Αγρινίου, να ανακαλέσει στην τάξη τον προπονητή της κ. Διαμαντάκο και να πάρει θέση για τις κατηγορίες που προσάπτει στο σωματείο μας ( και τις υιοθετεί και η ίδια εφόσον τις αναρτεί στην επίσημη σελίδα της ), όσο αναφορά τις ευθείες βολές για αθέμιτα μέσα,για ακεραιότητα και για αδιάβλητο του πρωταθλήματος. Σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα μας θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να διαφυλάξει τα συμφέροντά της και να προασπίσει την υπόσταση της στο χώρο του αθλητισμού. Εκ της διοικήσεως της Ευρώπης 87 Πευκοχωρίου“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Πρωτέας Βούλας: Σοβαρός τραυματισμός για Ξύδα (pic)

Ο Ξύδας τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Πρωτέα Βούλα με τα Φανάρια Νάξου Άτυχος στάθηκε …