Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πέντε παιχνίδια, πέντε τελικοί”

“Πέντε παιχνίδια, πέντε τελικοί”

pasqual

“Τελικούς” χαρακτήρισε τα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκα ο Τσάβι Πασκουάλ κατά τη διάρκεια της αναχώρησης της ομάδας για την Ισπανία για το παιχνίδι με τη Μάλαγα. Ο Καταλανός τεχνικός υπογράμμισε ακόμη ότι τα ριμπάουντ θα είναι το “κλειδί” για την αναμέτρηση με τους Ανδαλουσιάνους.

Αναλυτικά:

“Δουλεύουμε πολύ σκληρά αυτές τις μέρες. Δεν ξέρω άλλον τρόπο για να φτάσουμε στη νίκη. Μόνο με τη δουλειά, να δουλέψουμε περισσότερο. Να βελτιώσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας γιατί σε αυτό το επίπεδο αν τη χάσεις δεν μπορείς να παίξεις. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο, να έχουμε καλό παιχνίδι.

Το στυλ της Ουνικάχα έχει να κάνει με τα επιθετικά ριμπάουντ. Είναι πολύ καλή, η καλύτερη στην EuroLeague. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα, με μεγάλη ποιότητα. Στο τελευταίο ματς σκόραραν 20 τρίποντα με περισσότερους από 100 πόντους”.

Για τις ήττες μακριά από το “Νίκος Γκάλης”: “Είναι πρόβλημα που έχουν όλες οι ομάδες μακριά από τις έδρες τους. Έχουμε νικήσει μόνο τρία ματς εκτός έδρας, αλλά κερδίσουμε τα τρία επόμενα δεν θα μιλάμε μετά για αυτό το πράγμα. Πρέπει να ρίξουμε το βάρος στα επόμενα ματς. Έχουμε πέντε ματς που είναι πέντε τελικοί. Πάμε να τα κερδίσουμε όλα”.

Για το “κλειδί” του ματς: “Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα ριμπάουντ. Αν τα κοντρολάρεις, τότε μπορείς να σκοράρεις στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να παλεύουμε όλοι για κάθε μπάλα, και όλοι οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι. Ακόμα και στο ‘πέντε εναντίον πέντε’ μπορούμε να παίξουμε καλά, αλλά η ομάδα που θα ελέγξει τα ριμπάουντ θα βρει εύκολα καλάθια και θα έχει περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…