Κεντρική Β' Εθνική Παράπονα για την διαιτησία από την Ασπίδα Ξάνθης

Παράπονα για την διαιτησία από την Ασπίδα Ξάνθης

Aspida Xanthis

Η Ασπίδα Ξάνθης ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ελίμεια με 76-75 για την 23η αγωνιστική του Βόρειου Ομίλου της Β’ Εθνικής ,όμως έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία.

Η ομάδα της Ξάνθης έβγαλε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε τα παράπονα που έχει από την διαιτησία στο εν λόγω παιχνίδι με την ομάδα της Κοζάνης.

Η ανακοίνωση: “Ακόμα μία ήττα γνώρισε η ανδρική μας ομάδα, καθώς ηττήθηκε στην Κοζάνη από την Ελίμεια με 76-75. Η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, επέβαλλε τον ρυθμό της και προηγήθηκε 23-14 στο δεκάλεπτο. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία των διαιτητών στα φάουλ (στο πρώτο ημίχρονο 10 βολές Ασπίδα, 19 η Ελίμεια) ροκάνισαν την διαφορά για να κλείσει το ημίχρονο 41-44. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου η αποβολή από τον πάγκο του βοηθού προπονητή Κωτάκη Γιώργου γιατί ζήτησε από την γραμματεία να σημειωθεί το λεπτό για να κάνουμε ένσταση, όταν πήγε λάθος παίκτης των γηπεδούχων να σουτάρει βολές. Τελικά και τις βολές τις σούταρε άλλος παίκτης και αποβολή δεχτήκαμε.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι βελτιώνοντας τα ποσοστά τους στα μακρινά σουτ (4 τρίποντα) κατάφεραν να προηγηθούν 62-58 και λίγο αργότερα στις αρχές του τέταρτου 68-61. Η ομάδα μας αντέδρασε άμεσα και μείωσε αρχικά 70-68 για να ισοφαρίσει 73-73. Σε εκείνο το σημείο η ομάδα μας χάνει την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, αστοχεί στην επίθεση και δέχεται καλάθι που διαμορφώνει το 75-73. Στην επόμενη επίθεση ο Γκέλιος κερδίζει φάουλ και με δύο εύστοχες βολές ισοφαρίζει 75-75. Με 33″ να απομένουν η ομάδα μας παίζει άμυνα και μένοντας 2” για να τελειώσει η επίθεση των γηπεδούχων ο πρώτος διαιτητής κ. Παργιανόπουλος σφυρίζει φάουλ και στέλνει τον παίκτη της Ελίμειας στην πλάγια γραμμή, καθώς ήταν το τέταρτο ομαδικό. Ο δεύτερος διαιτητής κ. Τσουμαχίδης τρέχει προς το μέρος του και αλλάζει την απόφασή του, δίνοντας βολές σε ένα φάουλ που έγινε πάνω στην ντρίπλα και μάλιστα σε παίκτη που δεν κατευθυνόταν καν προς το καλάθι.

Ο Σουπούρας ευστοχεί στην πρώτη βολή αστοχεί στην δεύτερη οι παίκτες μας εκδηλώνουν επίθεση στην οποία γίνονται τουλάχιστον 3 φάουλ που δεν σφυρίζονται και η μπάλα καταλήγει έξω με 2″ να απομένουν. Η ομάδα μας εκτελεί το άουτ, δεν προλαβαίνει να σουτάρει και το παιχνίδι καθορίζεται από ένα σφύριγμα, που ακόμα κανένας δεν έχει καταλάβει γιατί άλλαξε και τελικά έκρινε τόσο άδικα το αποτέλεσμα. Ο προπονητής μας, μετά το τέλος του παιχνιδιού, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα αδικεί την προσπάθεια των παικτών, που έδωσαν τα πάντα μέσα στο παρκέ. Τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι οι τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος θα είναι πολύ δύσκολες και αγχωτικές αλλά στάθηκε στο ότι η αντιμετώπιση που τυχαίνει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια έχει πληγώσει αφάνταστα τον εγωισμό μας και αυτό θα φανεί στα επόμενα ματς. Τέλος δήλωσε ότι στην μάχη για την παραμονή στην Β’ Εθνική δεν θα καταφέρουμε τίποτα αν δεν έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και αρχής γενομένης από το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τους Τιτάνες Παλαμά κάλεσε τους φιλάθλους να κάνουν το Εύμοιρο απροσπέλαστο φρούριο.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Πρωτέας Βούλας: Σοβαρός τραυματισμός για Ξύδα (pic)

Ο Ξύδας τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Πρωτέα Βούλα με τα Φανάρια Νάξου Άτυχος στάθηκε …