Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Παράδειγμα ο Τόμπσον

Παράδειγμα ο Τόμπσον

thompson

Γιώργος ΚογκαλίδηςΑν ένα νέο παιδί ονειρεύεται να γίνει μπασκετμπολίστας και παράλληλα (αυτό δεν είναι «αναγκαία και ικανή συνθήκη», αλλά στην Ελλάδα ζούμε) τυγχάνει φίλαθλος του Ολυμπιακού, είναι λογικό να έχει πρότυπα παίκτες του επιπέδου του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη. Είναι, όμως, ακόμα πιο σημαντικό να αποκτήσει ως «πρότυπο» τον Χόλις Τόμπσον, γιατί έτσι θα φτάσει με σιγουριά στον στόχο του…

Οι συμπαίκτες του τον ανακήρυξαν ως κορυφαίο σουτέρ του Ολυμπιακού. Σε μια ομάδα που έχει «μπόμπερ», όπως ο Στρέλνιεκς (για παράδειγμα). Ο Τόμπσον έχει απίστευτα πλαστικές κινήσεις στην επίθεση, έχει πολλούς διαφορετικούς -και συνάμα εντυπωσιακούς- τρόπους για να φτάνει στο καλάθι. Κι όμως, με όλο το ταλέντο της γης έχει κατορθώσει να πετύχει 5.8 πόντους μέσο όρο.

Η στατιστική είναι μάλλον κολακευτική για τον Αμερικανό, που είναι ακόμα χειρότερος από αυτό που δείχνουν τα νούμερα και οι πόντοι του. Η απόφαση του Γιάννη Σφαιρόπουλου να τον αφήσει εκτός 12άδας, τη στιγμή που λείπουν ο Κώστας Παπανικολάου κι ο Γιώργος Πρίντεζης, είναι η απόδειξη του ότι δεν πιστεύει πως μπορεί να βοηθήσει κατ’ ελάχιστο την προσπάθεια του Ολυμπιακού στη Μάλαγα.

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα, στην ουσία είναι σαν να μην έγινε ποτέ η μεταγραφή του, γρήγορα θα ξεχάσουμε ότι φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Τόμπσον είναι «σχολείο» για κάθε πιτσιρικά, που θέλει να παίξει μπάσκετ. Είναι ζωντανή απόδειξη του ότι δεν αρκεί το ταλέντο, αλλά χρειάζεται προσπάθεια, σκληρή δουλειά και πάνω απ’ όλα να ξέρεις τι κάνεις και γιατί το κάνεις.

Ο Αμερικανός δεν ήρθε στην Ελλάδα για να χτίσει καριέρα, το όνομά του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μπορεί να προκαλεί θετικότερες αντιδράσεις, όμως ένας επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του οφείλει καθημερινά να αποδεικνύει την αξία του, να φτάνει στα όρια του, να τρυπά το ταβάνι του.

Ο Τόμπσον δεν έχει προσφέρει το παραμικρό στον Ολυμπιακό. Ενδεχομένως η μεγαλύτερη προσφορά του (ανεκτίμητη) θα είναι να δείχνουν φάσεις στους παίκτες του εφηβικού και να λένε στους νεαρούς αθλητές: «Αν έχετε έστω και ψήγματα από το τεράστιο ταλέντο του, μην τα πετάξετε στη θάλασσα, σεβαστείτε τον εαυτό σας, την ομάδα σας, το άθλημά σας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…