Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Παναθηναϊκός: Το κομπιούτερ και τα κομπιουτεράκια

Παναθηναϊκός: Το κομπιούτερ και τα κομπιουτεράκια

calathes singleton

Γιώργος ΚογκαλίδηςΗ νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα ήταν τόσο εύκολη, όσο αρμόζει σε μια ομάδα που έχει υψηλές φιλοδοξίες, όπως ο φετινός Παναθηναϊκός. Ως εκ τούτου, ελάχιστα πράγματα έχουμε να γράψουμε για το ματς, το εξής ένα: Οι 30 πόντοι σε μία περίοδο δείχνουν ότι οι «πράσινοι» σε καλό φεγγάρι.

Έγινε την περασμένη αγωνιστική στη Μάλαγα, όταν ο Παναθηναϊκός σημείωσε 32 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα σημείωσε 30 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Ως εκ τούτου σύμπτωση που επαναλαμβάνεται μπορεί και να μην είναι σύμπτωση, παρότι οι δύο αντίπαλοι δεν είναι οι πιο δύσκολοι που θα συναντήσει από εδώ και πέρα.

Το ότι ο Παναθηναϊκός μοιάζει να βρίσκει ισορροπίες και ρόλους, μοιάζει να βρίσκει ξανά τον… οίστρο του, είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Αυτός που έβγαλε μάτια, όμως, ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος στις καλές βραδιές του λειτουργεί ως… κομπιούτερ. Είναι ο εγκέφαλος των «πρασίνων», αυτός που δίνει τον ρυθμό, είναι ο… ηγέτης.

Είναι προφανές πως όποιος θελήσει να νικήσει τον Παναθηναϊκό πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει το παιχνίδι του Καλάθη. Μόνο που είναι εξίσου αποδοτικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου, είναι δημιουργικός αλλά εκτελεί αξιόπιστα, ενώ στην άμυνα κλέβει μπάλες, μαζεύει ριμπάουντ, κάνει τα πάντα.

Όταν το… κομπιούτερ του Παναθηναϊκού είναι στο «on», όλα είναι καλά. Όσο για τα δικά μας κομπιουτεράκια, αυτά που βγήκαν για να κάνουν πρώιμους υπολογισμούς, καλό είναι να τα σβήσουμε, αν όχι να τα πετάξουμε. Η Μπαρτσελόνα την περασμένη αγωνιστική, η Βαλένθια τώρα, έδειξαν πως κανένας αγώνας δεν τελειώνει αν δεν βγει η… χοντρή να τραγουδήσει.

Ναι, υπάρχουν φαβορί, αλλά κανείς δεν παραδίδεται δίχως μάχη. Ως εκ τούτου, ας βρούμε τώρα σε ποια θέση θα τερματίσει ο Παναθηναϊκός, για να ταιριάξουμε τα ζευγάρια. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός ευνοείται σημαντικά, καθώς -ακόμα κι αν χάσει από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, που είναι και το φυσιολογικό- θα διατηρήσει διαφορά δύο νικών από τον όμιλο των ομάδων που βρίσκονται στην τέταρτη θέση, στις 16 νίκες.

Αν μη τι άλλο, οι νίκες της Βαλένθια και της Μπαρτσελόνα, δείχνουν ότι το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας στερείται στεγανών, γι’ αυτό κι είναι το κορυφαίο στην Ευρώπη. Ακόμα κι η Αναντολού Εφές, με τις 6 νίκες και την τραγική πορεία, μπορεί να απειλήσει τη Χίμκι, ακόμα και τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Όλα μπορεί να συμβούν, γι’ αυτό περιμένετε πριν αρχίσουμε τα… ζευγαρώματα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…