Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Ο κ. Βασιλακόπουλος παραμένει ευπρόσδεκτος στα γραφεία μας”

“Ο κ. Βασιλακόπουλος παραμένει ευπρόσδεκτος στα γραφεία μας”

O Γιώργος Βασιλακόπουλος εξαπέλυσε επίθεση προς την Ευρωλίγκα, μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Μεγάλη Βρετανία, για την στέρηση των κορυφαίων παικτών από τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων.

Από την πλευρά της η διοργανώτρια αρχή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μέσω ανακοίνωσης απάντησε στον πρόεδρο της ΕΟΚ και τον προσκάλεσε στα γραφεία της για να συζητήσουν.

Αναλυτικά η απάντηση:

“Οι δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου εναντίον της Ευρωλίγκα δεν προκαλούν έκπληξη δεδομένου ότι είναι σύμφωνες με το μακρόχρονο και παράλογο ιστορικό των πράξεών του εναντίον της Ευρωλίγκα και των συλλόγων της. Πράξεις, οι οποίες εκδηλώθηκαν πρόσφατα από τις πιέσεις που άσκησε στους ελληνικούς συλλόγους να μην συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα, καθώς επίσης και με την παράνομη απαγόρευση των Ελλήνων διαιτητών που «σφυρίζουν» στην Ευρωλίγκα, να μην παίρνουν μέρος στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν ορισμένα σημαντικά σημεία:

– Όλοι γνωρίζουν πού βρίσκονται τα γραφεία της Ευρωλίγκα. Ο κ. Βασιλακόπουλος παραμένει πολύ ευπρόσδεκτος να τα επισκεφθεί ανά πάσα στιγμή.

– Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, οι λογαριασμοί της EuroLeague ελέγχονται συχνά από ορισμένες από τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες ελεγκτικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Επιπλέον, οι λογαριασμοί εγκρίνονται από τους συλλόγους , καθώς είναι μέτοχοι της εταιρείας, άρα και ιδιοκτήτες της. Αυτό συμβαίνει σε κάθε εταιρεία στον κόσμο που έχει παρόμοια δομή ιδιοκτησίας.

Είναι η ισχυρή πεποίθηση της EuroLeague ότι  ευρωπαϊκό μπάσκετ θα πρέπει να διοικείται μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και όχι με πολιτική «υπακοής» όπως προτείνει ο κ. Βασιλακόπουλος”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Οι διαιτητές των αγώνων των ελληνικών ομάδων

Γνωστά έγιναν τα ονόματα των διαιτητών που θα σφυρίξουν τις αναμετρήσεις της 29ης αγωνιστι…