Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Μέχρι το τέλος του ταξιδιού, αυτόν τον Ολυμπιακό θα βλέπετε”

“Μέχρι το τέλος του ταξιδιού, αυτόν τον Ολυμπιακό θα βλέπετε”

roberts olympiakos erythros asteras

Από εχθές το βράδυ, ο Ολυμπιακός έχει δύο κοινά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας… Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα από το κατάμεστο ΟΑΚΑ και έγιναν η δεύτερη ομάδα, μετά τους Ρώσους του Δημήτρη Ιτούδη, που… απογοητεύει εφέτος τον Παναθηναϊκό στην έδρα του, ενώ εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκρισή τους στα πλέι οφ της Euroleague.

Ο χθεσινός «ερυθρόλευκος άθλος», με τον οποίο οι Πειραιώτες «αγκάλιασαν» την 2η θέση της κατάταξης και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, έφερε την υπογραφή ενός παίκτη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε βρεθεί στη… δίνη της κριτικής και της απαξίωσης με τις εμφανίσεις του.

Ο λόγος για τον Μπράιαν Ρόμπερτς, ο οποίος σε 20 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 18 πόντους, έχοντας το απόλυτο από τα 6.75 (4/4 τρίποντα), καθώς και 5 σερί πόντους στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, «σφραγίζοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά το φινάλε του δεύτερου εφετινού ευρωπαϊκού ντέρμπι «αιωνίων», για την αγωνιστική… εξιλέωσή του, ενώ έδωσε και τη δική του υπόσχεση στον «ερυθρόλευκο» κόσμο για τη συνέχεια των Πειραιωτών στο ευρωπαϊκό… ταξίδι μέχρι το φάιναλ φορ: «Μέχρι το τέλος του ταξιδιού, αυτόν τον Ολυμπιακό θα βλέπετε» υπογράμμισε ο Ρόμπερτς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μπράιαν Ρόμπερτς στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

– Μεγάλη εμφάνιση από εσένα μετά από καιρό, αλλά σε έναν κρίσιμο αγώνα. Το είχες ανάγκη αυτό το ξέσπασμα;

«Σίγουρα, σίγουρα! Χωρίς δεύτερη σκέψη. Έψαχνα μια τέτοια εμφάνιση καιρό τώρα, αλλά δεν έβγαινε… Απόψε, πάντως, υπήρχε κίνητρο να έρθουμε σε μία μεγάλη και δύσκολη έδρα και να φύγουμε νικητές. Μετρούσαμε διαδοχικές ήττες από τον Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη (σ.σ. 5 σερί από τους περσινούς τελικούς της Α1 Ανδρών) και ήρθαμε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε και να παίξουμε σκληρά. Τα plays και τα δύσκολα σουτ μας βγήκαν και τελικά πετύχαμε το στόχο μας. Χαίρομαι για την προσωπική μου απόδοση, αλλά δεν έχει σημασία… Αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζει η ομάδα και να πλησιάζει τους στόχους της».

– Για 30 λεπτά ελέγχατε το παιχνίδι. Τι συνέβη μετά και χάσατε τον έλεγχο;

«Δεν συνέβη κάτι περίεργο… Απλά κάποια στιγμή θα πολεμούσε ο Παναθηναϊκός, όπως και έκανε στην τέταρτη περίοδο. Οι αντίπαλοι έβγαλαν την περηφάνια τους στο παρκέ και είχαν κίνητρο να μη μας αφήσουν να φύγουμε με το “διπλό”. Αυτό είναι το παιχνίδι και θα πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις και να μείνει προσηλωμένος στο στόχο σου. Διαχειριστήκαμε το σκαμπανέβασμα της απόδοσής μας και τελικά εμείς αναδειχθήκαμε νικητές».

– Νίκες ή, καλύτερα, «διπλά» σαν το αποψινό ανοίγουν διάπλατα το δρόμο προς το Βελιγράδι και δίνουν ψυχολογία στην ομάδα;

«Είναι απλά ακόμη μία νίκη που μας φέρνει πιο κοντά, δεν εξασφαλίζει κάτι. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα και να σκεφτόμαστε από τώρα το Βελιγράδι. Ήταν σίγουρα μία τεράστια νίκη και τη θέλαμε, αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να κοιτάξουμε μπροστά».

– Ποια είναι η υπόσχεσή σου στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Η αποψινή νίκη και η μάχη που δώσαμε θα είναι οδηγός μας για τη συνέχεια. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να παλεύουμε, όπως κάναμε σήμερα. Μέχρι το τέλος του ταξιδιού, αυτόν τον Ολυμπιακό θα βλέπετε!».

– Η εξαιρετική εμφάνισή σου ήταν μόνο η αρχή, ενόψει της δύσκολης συνέχειας; Είσαι έτοιμος πλέον να «ξαναχτυπήσεις» στα δύσκολα;

«Σίγουρα θα συνεχίσω να παλεύω (σ.σ. γελάει). Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να βάζω τα δύσκολα και μακρινά σουτ, αλλά θα είμαι εδώ να παλέψω!».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…