Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Με διψήφιο Λεκαβίτσιους δεν χάνει ο Παναθηναϊκός!

Με διψήφιο Λεκαβίτσιους δεν χάνει ο Παναθηναϊκός!

lekavicius

Ο Κέι Σι Ρίβερς πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μάλαγα, ο Νικ Καλάθης άγγιξε για ακόμα μία φορά το triple-double, ενώ ο Τζέιμς Γκιστ επέστρεψε στις καλές βραδιές του. Το “κλειδί” του τέταρτου φετινού διπλού του “τριφυλλιού” ήταν, όμως, ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο Λιθουανός γκαρντ έπαιξε δίπλα στον Νικ Καλάθη κι αποτέλεσε έναν από τους κύριους λόγους της “πράσινης” ανατροπής. Έδωσε περισσότερες λύσεις από τον Μάικ Τζέιμς, γι’ αυτό κι ο Τσάβι Πασκουάλ τον χρησιμοποίησε σ’ όλο το τέταρτο δεκάλεπτο παρέα με τον Έλληνα γκαρντ και τους Ρίβερς, Γκιστ και Σίνγκλετον.

10 πόντοι (2/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 12 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ήταν η στατιστική του  σε 22:24 λεπτά συμμετοχής. Με πέντε σερί πόντους του, μετέτρεψε το 60-58 σε 60-63 στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου κι έβαλε τις βάσεις για το σπουδαίο διπλό, ενώ ήταν εύστοχος κι όταν η μπάλα “έκαιγε”, γράφοντας με τρίποντο το 72-75.

Ο βραχύσωμος γκαρντ βοήθησε και με το παραπάνω στην κάλυψη του κενού στην περιφέρεια λόγω των απουσιών των Παππά, Ντένμον και Λοτζέσκι και προκάλεσε… έναν ευχάριστο “πονοκέφαλο” στον Τσάβι Πασκουάλ ενόψει των επόμενων κρίσιμων αγώνων.

Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει ποτέ, όταν ο Λεκαβίτσιους είναι διψήφιος σε πόντους. Πέντε φορές ο Λιθουανός γκαρντ σκόραρε 10 και πάνω πόντους και το “τριφύλλι” πανηγύρισε τη νίκη και στα πέντε παιχνίδια.

O “Λέκα” σημείωσε 10 πόντους στην εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάμπεργκ, 14 πόντους στο “διπλό” επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, 13 πόντους στο παιχνίδι με τη Μακάμπι στο “Νίκος Γκάλης”, όταν και κάλυψε επάξια την απουσία του Νικ Καλάθη, ενώ 14 πόντους είχε πετύχει στη νίκη του “τριφυλλιού” απέναντι στην πρώην του ομάδα, Ζαλγκίρις. Η πέμπτη φορά που ήταν διψήφιος ήταν χθες (16/3) κόντρα στη Μάλαγα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…