Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Μάλαγα-Παναθηναϊκός 79-90

Μάλαγα-Παναθηναϊκός 79-90

singlenton pao

Ο Παναθηναϊκός ύστερα από 3 σερί ήττες και πολύ γκρίνια, κατάφερε μετά από ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο να κερδίσει την Μάλαγα με 90-79, πηγαίνοντας στο 15-11, ενώ η Μάλαγα έπεσε στο 10-16.

O Παναθηναϊκός, ξεκίνησε το παιχνίδι, ακολουθώντας τον ρυθμό της Μάλαγα, καθώς είχε “τραβηγμένες” προσπάθειες στην επίθεση, με την άμυνα του να είναι πολύ νωθρή με αποτέλεσμα να δεχθεί 24 πόντους, ενώ σκόραρε 18, από ατομικές ενέργειες συνήθως.

Στην δεύτερη Περίοδο η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, δεν άλλαξε κάτι, καθώς είχε την ίδια εικόνα στο παρκέ, με την αστοχία (1/13 τρίποντα) αλλά και τα 6 λάθη του να είναι τα πιο μελανά σημεία του “τριφυλλιού” στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο δεν μπορούσε “να δώσει” κάτι καλύτερο στον Παναθηναϊκό από το -12 και το 44-32.

Οι “πράσινοι” μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με σκοπό να γυρίσουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα, καταφέρνοντας να δείξουν κάτι διαφορετικό, καθώς βελτίωσαν την άμυνα τους και μέσα από αυτήν βρήκαν σκορ στην επίθεση, με τους Σίνγκλεντον, Γκιστ και Ρίβερς να ξεχωρίζουν, έτσι με ένα σκορ 26-16, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μπει στις αρχές της τέταρτης περιόδου με το σκορ να είναι 60-58.

Στην τέταρτη περίοδο το “τριφύλλι”, ξεκίνησε εξαιρετικά, καθώς ξεκίνησε με σερί 10-0 και συνολικά, το σερί ήταν στο “τρομακτικό”…18-0, με την Μάλαγα να αντιδράει και το παιχνίδι να πηγαίνει στα ίσα μέχρι το 37′, όπου ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με ένα τρίποντο του Λεκαβίτσιους, δυο του Κέι Σι Ρίβερς και δυο πόντους του Γκιστ, πήρε την διαφορά ασφαλείας που έψαχνε, όμως μια απερίσκεπτη ενέργεια του Κρις Σίνγκλεντον λίγο κόντεψε να βάλει εκ νέου την Μάλαγα σε απόσταση αναπνοής, πράγμα που δεν έγινε και έτσι οι “πράσινοι” πανηγύρισαν το τέταρτο φετινό τους “διπλό”.

Καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς, καθώς είχε 24 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Τζέιμς Γκιστ μέτρησε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ. Για την Μάλαγα ξεχώρισε ο Νεμάνια Νέντοβιτς, με 19 πόντους και 7 ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νικ Καλάθης, έφτασε άλλη μια φορά κοντά στο Triple double καθώς είχε 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 11 ασίστ, σε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 44-32, 60-58, 79-90.
ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα):  Οκούο 4, ΜακΚάλουμ 7 (1),  Ντίαθ 6, Σάλιν 3 (1), Ντίεθ 2, Μιλοσάβλιεβιτς 8 (2), Νέντοβιτς 19 (2/9 τρίποντα, 7 ασίστ), Βατσίνσκι  3 (1), Μπρουκς 14 (1), Όγκουστιον 11 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Σουάρεθ 2.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ):  Σίνγκλετον 10 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ρίβερς 24 (6/10 τρίποντα), Τζέιμς 10, Πέιν 2, Γκιστ 16 (6 ριμπάουντ), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιος 10 (2), Γκάμπριελ 2, Όγκστ, Καλάθης 12 (8 ριμπάουντ, 11 σίστ), Αντετοκούνμπο 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…