Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μάλαγα – Ολυμπιακός 87-85 (παρ.)

Μάλαγα – Ολυμπιακός 87-85 (παρ.)

spanoulis malaga

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να γυρίσει από το -16 αλλά τελικά ηττήθηκε από την Μάλαγα με 87-85, καθώς στην τελευταία επίθεση της παράτασης ο Τζέιμς Όγκουστιν με μεγάλο καλάθι από τα 6 μέτρα έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Σε ένα ματς που ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων”, Βασίλης Σπανούλης έγραψε ιστορία καθώς πέρασε στην πρώτη θέση στον τομέα των ασίστ, στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες λένε “αντίο” στην δεύτερη θέση, ενώ υπάρχει κίνδυνος να χαθεί και η τρίτη, αν στην τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός ηττηθεί από την Ζαλγκίρις και ο Παναθηναϊκός κάνει το 2/2

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να είναι κοντά σκορ, με τις επιθέσεις να έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς στο τέλος του δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 22-19. Σε αυτό το δεκάλεπτο ο Βασίλης Σπανούλης ξεπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, με την ασίστ του στον Βαγγέλη Μάνζταρη.

Η δεύτερη περίοδος ήταν εντελώς διαφορετική από την πρώτη, καθώς οι “ερυθρόλευκοι”, ήταν σαν να μην μπήκαν στο παιχνίδι, σε επίθεση και άμυνα, καθώς η Μάλαγα, ήταν το απόλυτο αφεντικό στο παιχνίδι, καταφέρνοντας μάλιστα να πάει στα αποδυτήρια με +13(47-33).

Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν σαν την δεύτερη περίοδο, μόνο που οι δυο ομάδες άλλαξαν ρόλους, με τον Ολυμπιακό να κάνει ότι θέλει στο παιχνίδι, καθώς “έσφιξε” την άμυνα του και είχε πολύ καλό επιθετικό κρεσέντο, περιορίζοντας την Μάλαγα μόνο στους 7 πόντους σε όλη την περίοδο. Με αυτό του το παιχνίδι οι Πειραιώτες κατάφεραν να φύγουν στο τέλος της περιόδου στο +2 από το -13 (56-54)

Η τέταρτη περίοδος, ήταν αυτό που αναμενόταν, καθώς οι δυο ομάδες “κονταροχτυπήθηκαν” για την νίκη, με τον Ολυμπιακό να μοιάζει πιο ικανός να φτάσει στην νίκη στην αρχή αυτής, αλλά η Μάλαγα το τελευταίο τρίλεπτο αντέδρασε, καθώς από το 67-74, έκανε το σκορ 74-74, με τον Νέντοβιτς να είναι ο Κύριος εκφραστής των επιθέσεων. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση, καθώς ο Σπανούλης και ο Μιλουτίνοφ δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν στις ευκαιρίες που τους έδωσαν. (74-74 κανονική διάρκεια).

H παράταση ήταν ανάλογη της τέταρτης περιόδου, καθώς ο Ολυμπιακός έπαιρνε μικρές διαφορές με την Μάλαγα να ισοφαρίζει στο τέλος, γεγονός που κόστισε στους “ερυθρόλρυκους”, καθώς όταν ήταν μπροστά στο σκορ με 85-82, αλλά ένα τρίποντο του Άνταμ Βαζίνσκι, έφερε το παιχνίδι στα ίσα, για να έρθει ο Τζέιμς Όγκουστιν στην τελευταία επίθεση να δώσει την νίκη στην Μάλαγα με καλάθι από τα 6 μέτρα, κάνοντας το τελικό 78-85.

Σε ένα παιχνίδι που έσπασε το ρεκόρ στις ασίστ, ο Βασίλης Σπανούλης είχε 15 πόντους και 8 ασίστ, ενώ από την Μάλαγα ξεχώρισε ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 47-33, 54-56, 74-74, 87-85(παρ.)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • vince hunter aek khimki

    Χίμκι – ΑΕΚ 64-71

    Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσε η ΑΕΚ. Μετά τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Λούκα Μπάνκι…
  • charisis christos

    Έσκασε η “βόμβα” με Χαρίση! (pic)

    Ο Χρήστος Χαρίσης επιστρέφει στα παρκέ. Ο πολύπειρος διεθνής Έλληνας γκαρντ θα φορέσει τη …
  • Tasopoulos Ionikos nikaias

    “Μπαμ” με Τασόπουλο

    Το Πέραμα τάραξε τα νερά του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Η νεοφώτιστη ομάδα στην κα…
Περισσότερα από Σπύρος Κυριάκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…