Κεντρική Ασίστ Shadow Κουφός: “Περήφανος που είμαι Έλληνας”

Κουφός: “Περήφανος που είμαι Έλληνας”

koufos1

Ο Κώστας Κουφός μίλησε στην ιστοσελίδα της  FIBA τονίζοντας ότι είναι περήφανος που είναι Έλληνας,ενώ παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στους διεθνής που συμμετείχαν στα “παράθυρα” των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου 2019.

Αρχικά,ο σέντερ των Κινγκς ανέφερε για την εθνική:”Έχουμε καλή ομάδα. Μόλις ενώσουμε όλα τα κομμάτια του παζλ, νομίζω πως θα είμαστε πολύ καλοί”.ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε:

“Είμαι Ελληνοαμερικανός, αλλά σίγουρα δηλώνω περήφανος που είμαι Έλληνας. Γεννήθηκα στις ΗΠΑ, αλλά ήταν ευλογία που φόρεσα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Είναι κάτι που μ έκανε περήφανο.”

Για τον τραυματισμό στο χέρι που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο Eurobasket 2017 δήλωσε:”Είμαι 100% υγιής τώρα. Ήταν ένας από τους τραυματισμούς που χρειάζονται λίγο καιρό, για να είσαι υγιής. Έπαιξα με αυτόν πέρυσι όλη τη σεζόν και μετά έπρεπε να το φροντίσω.”

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην τελευταία του παρουσία στην Εθνική, στο προολυμπιακό του Τορίνο, λέγοντας:

“Παίξαμε στο προολυμπιακό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ηττηθήκαμε από μια πολύ καλή ομάδα. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, προχωράμε, πάμε προς τα μπροστά και προσπαθούμε να βελτιωθούμε για την επόμενη φορά.”

Τέλος,για τον Θανάση Σκουρτόπουλο που είναι ο προπονητής της εθνικής στα προκριματικά είπε:

“Παίζουν σκληρά. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που θες να δεις, από τους παίκτες που έχουν επιλεχθεί και θα πρέπει να τους δώσω τα εύσημα, για όσα κάνουν. Παίζουν με την καρδιά τους και είμαι περήφανος για όσα κάνουν.

Είναι ωραίο. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που έπαιξα για την Εθνική στην έδρα μας, εκτός των φιλικών. Είναι καλό το περιβάλλον στην Ελλάδα και έχουμε εξαιρετικούς φιλάθλους.”

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…