Κεντρική Τρίκαλα “Καρφιά” Τακιανού για τη διαιτησία!

“Καρφιά” Τακιανού για τη διαιτησία!

Παράπονα από τους διαιτητές της αναμέτρησης των Τρικάλων με το ΓΛ Φάρο είχε ο Φώτης Τακιανός. Ο προπονητής των Τρικάλων ανέφερε μετά την ήττα της ομάδας του ότι υπήρχε ανοχή από τους διαιτητές όσον αφορά την λειτουργία των αντιπάλων μας στην άμυνα σε σκληρό παιχνίδι, ενώ αντίθετα εμείς χρεωνόμασταν εύκολα με φάουλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φώτης Τακιανός:

Καταρχήν θα ήθελα να χωρίσω αυτά που θα πω σε δύο μέρη, στο αγωνιστικό και στο εξωαγωνιστικό. Δεν θυμάμαι να έχω μιλήσει ξανά για εξωαγωνιστικά αλλά αυτή τη στιγμή είμαι αναγκασμένος και πιστεύω πως αν δεν το κάνω δεν θα είμαι καλά με τον εαυτό μου. Ξεκινάω από τα αγωνιστικά. Καταρχήν θα πρέπει να σκιαγραφήσουμε την ομάδα μας, η οποία είναι μια ομάδα η οποία έχει φτιαχτεί την τελευταία εβδομάδα με την προσθήκη τριών παικτών. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι από το παιχνίδι με την ΑΕΚ που έγινε στις 27 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα δεν έχουμε κάνει προπόνηση ως ομάδα δέκα ατόμων, η προπόνηση μας ήταν με 4,5,6 άτομα, αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα και στην δημιουργία μας αλλά είναι ξεκάθαρο το τι μας λείπει όταν παίζεται το παιχνίδι, στη διαδικασία του 5-5 και μας λείπει και η τακτική.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι κάναμε ένα καλό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο με την λογική ότι ήμασταν συνεπής όσον αναφορά την τακτική μας, όμως ο χρόνος και η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν  εναντίον μας με την λογική ότι μέχρι την λήξη του παιχνιδιού εμείς έχουμε χρησιμοποιήσει εφτά άτομα εκ τον οποίων ο ένας είναι ο Τέγιτς ο οποίος έχει να κάνει προπόνηση μαζί μας 42 μέρες και μας είπε στην διάρκεια του παιχνιδιού ότι δεν μπορεί να συνεχίσει και βγήκε εκτός, άρα ουσιαστικά αναγκαστήκαμε να παίξουμε με έξι παίκτες.

Υπάρχουν λάθη τα οποία ο αντίπαλος μετέτρεψε σε καλάθια και αδράνειες στο αμυντικό ριμπάουντ, αυτό εξηγώ όταν λέω ότι η ομάδα έπαιξε με έξι άτομα. Όταν τον Τάλτον τον χρησιμοποιούμε για 39 λεπτά και έχει έρθει πριν μια εβδομάδα σημαίνει ότι είναι ευάλωτος στο να κάνει το λάθος, να πάρει λάθος αποφάσεις, αλλά όχι μόνο ο Τάλτον και τα άλλα παιδιά που παίξανε 36 λεπτά που είναι  μεγάλος  χρόνος συμμετοχής και συνεχόμενος χρόνος συμμετοχής. Άρα προσπαθώ να σας δώσω να καταλάβετε ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αυτά παίξανε σημαντικό και καθοριστικό ρόλο και δεν μας επέτρεψε όλο αυτό που περιγράφω να ήμαστε πιο συνεπής, πιο έτοιμοι με πιο καθαρό μυαλό σε ένα παιχνίδι που είχε απαιτήσεις καθαρού μυαλού.

Όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά, αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι το εξής. Ήμαστε όλοι μέσα στο χώρο παρακολουθούμε τα παιχνίδια τα παρακολουθώ και εγώ.  Κάθε αγωνιστική έχει επτά αγώνες, εγώ θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση, στους επτά αυτούς αγώνες, πόσοι προπονητές σε κάθε αγώνα και πόσες φορές περνάνε την γραμμή για να μπούνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να επικοινωνήσουν με τους παίκτες τους και όχι να διαμαρτυρηθούν στους διαιτητές;  Και σε αυτή την ερώτηση θέλω μια απάντηση από τον κύριο Ξενικάκη . Δεν υπάρχει παρατήρηση, υπάρχει άμεση τεχνική ποινή. Εάν θέλει ο κ. Ξενικάκης μπορώ να του κόψω τις φάσεις και να του πω πόσες φορές οι προπονητές περνάνε την γραμμή, άθελα τους ή πάνω στην ένταση της στιγμής προσπαθώντας να επικοινωνήσουν με έναν παίκτη που δεν τους ακούει και παραβιάζουν την γραμμή τους.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι, αλλά γενικά θεωρώ και έχω την αίσθηση, και δεν θέλω να δω το βίντεο γιατί οι φάσεις που έχω στα μάτια μου είναι πεντακάθαρες, ότι υπήρχε μια ευαισθησία, μια ανοχή όσον αφορά την λειτουργία των αντιπάλων μας στην άμυνα σε σκληρό παιχνίδι, και μια παραπάνω σε μας όσον αφορά όταν βρισκόμασταν στην άμυνα χρεωθήκαμε πολύ εύκολα το φάουλ και όπως είπα προηγουμένως όσο βρισκόμασταν στην επίθεση υπήρχε μια ανοχή στο σκληρό παιχνίδι. Εάν όλο αυτό που σας περιγράφω και που είναι κομμάτια ενός παζλ τα βάλετε κάτω μαζί με τα προβλήματα της ομάδος και τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε στον αγώνα, συν το τελευταίο κομμάτι που έθιξα και δεν ανέλυσα είναι οι παράγοντες που οδήγησαν αυτή τη στιγμή την ομάδα να έχει χάσει ένα παιχνίδι πολύ κρίσιμο, να απομακρύνεται από τον στόχο αλλά από την άλλη μας υποχρεώνει να ήμαστε συνεπείς και έτσι όπως πρέπει μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Τρίκαλα

Δειτε επισης

Δηλώνονται στην Α2 τα Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή στην Α2, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρη η συμμε…