Κεντρική Ασίστ Περαστικός Καφέ, ανθρωποειδές και… Κεντέρης!

Καφέ, ανθρωποειδές και… Κεντέρης!

cup of coffee

Καλησπέρα στα φιλαράκια μου. Μόλις επέστρεψα από το γνωστό καφέ των βορείων προαστίων. Ευτυχώς που πίνω φρέντο καπουτσίνο, γιατί αν ήταν ζεστός ο καφές θα είχα καεί. Μα τι παρέα ήταν αυτή που κάθισε δίπλα μου! Μιλάμε για «λαχείο». Μια παρέα που όλοι τους φορούσαν κάτι… γκρίζο πάνω τους. Ένας το πουκάμισο, ο άλλος το κουστούμι, ο τρίτος τη γραβάτα. Ούτε οι «πενήντα αποχρώσεις του γκρι» δεν είχαν τόσο… γκρι.

Είπαν πολλά και διάφορα. Να σκεφτείτε με το που βγήκα από το καφέ και πήγα στο αυτοκίνητο, τα έγραψα να μην τα ξεχάσω. Συζητούσαν για έναν τύπο από τη Θεσσαλονίκη. Επιχειρηματίας θα είναι, γιατί είπαν ότι έχει ανοίξει (μεταξύ άλλων) δύο καφετέριες. Το όνομά τους παραπέμπει σε νησί, αλλά έχει νησιά κοντά στη Θεσσαλονίκη; Μυστήρια πράγματα…

Ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται και στο μπάσκετ. Και μάλιστα στον χώρο της διαιτησίας. Πριν ανακαλυφθεί ο φρέντο καπουτσινο… Αναρωτήθηκαν αν είναι φυσιολογικό να έχει αυτά τα καφέ. Ο ένας έλεγε «πόσα λεφτά βγάζει, για να ανοίγει το ένα μαγαζί πίσω από το άλλο», αλλά ο δεύτερος της παρέας (αυτός με τη γραβάτα) του είπε «μην αγχώνεσαι, δεν ξοδεύτηκε και πολύ για να τα αποκτήσει».

Δηλαδή, πώς δεν ξοδεύτηκε; Δώρο του τα έκαναν; Δεν τα κατάλαβα όλα, αλλά εσείς είμαι σίγουρος θα καταλάβετε περισσότερα, γιατί εσείς δεν είσαστε «Περαστικοί» όπως εγώ.

Μετά άρχισε (αυτός με τη γραβάτα) να αποκαλεί τον άλλο (με το κουστούμι) «ανθρωποειδές». Το είπε και πέντε φορές. Γελούσε κι αυτός κι οι άλλοι δύο, με τον τύπο με το κουστούμι να λέει «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος».Ούτε αυτό το κατάλαβα. Αν σας βοηθήσει να προσθέσω ότι μετά από μια γουλιά καφέ, ο τύπος με το κουστούμι είπε «α ρε Νίκο, πάντα βλάκας ήσουν». Δεν είπε βλάκας, αλλά να μην γράφουμε κακές λέξεις, παρότι το «μαλάκας» είναι πλέον απενοχοποιημένο.

Είπαν κι άλλα. Και τι δεν είπαν. Θα τα γράψουμε όλα. Για την ώρα να σημειώσουμε (να κρατήσουμε κάτι για την επόμενη φορά) ότι τα παλικάρια έλεγαν πως μια τιμωρία, η οποία στην πορεία ακυρώθηκε, μπορεί να ισχύσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Έχει μπλέξει η υπόθεση κι έχει μπει ένας τύπος, ο οποίος ήταν γνωστός τον καιρό της ιστορίας με τη Θάνου και τον Κεντέρη.

Δεν έχετε παράπονο. «Περαστικός» εγώ, αλλά θα διαβάσετε δύο και τρεις φορές τα γραφόμενα, για να λύσετε τους γρίφους. Α, όλα κι όλα, αυτό το site δεν δέχεται… περαστικούς αναγνώστες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…