Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ιστορικό ρεκόρ τριπόντων για τον φιλοξενούμενο ΠΑΟΚ

Ιστορικό ρεκόρ τριπόντων για τον φιλοξενούμενο ΠΑΟΚ

paok1

Η επίδοση του ημιχρόνου (10) δημιουργούσε προσδοκίες για την κατάρριψη του ιστορικού ρεκόρ του ΠΑΟΚ στα τρίποντα (15). Έμεινε στα τρία όμως στο δεύτερο τελειώνοντας το παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels έχοντας 13 εύστοχα σουτ από την περίμετρο που συνιστά ισοφάριση της κορυφαίας εκτός έδρας επίδοσης του στη Stoiximan.gr Basket League.

13 εύστοχα τρίποντα ως φιλοξενούμενος είχε ακόμη…

*Κόντρα στην Ολύμπια Λάρισας (95-98) τη σεζόν 2006-07

*Κόντρα στα Τρίκαλα BC Aries (79-81) τη σεζόν 2014-15.

ΜΙΚΡΑ

*Ο ΠΑΟΚ διέπρεψε στα τρίποντα αλλά τα… έσπασε στα δίποντα. Τα μόλις επτά εύστοχα σουτ του αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 10 που είχαν στο ίδιο γήπεδο το Ρέθυμνο Cretan Kings στην 1η και η ΑΕΚ στην 4η αγωνιστική.

Οι νικητές απέφυγαν… οριακά και τη χειρότερη επίδοση της σεζόν στο ποσοστό των διπόντων έχοντας 30,43%. Χειρότερη παρέμεινε εκείνη της ΑΕΚ στο ματς του πρώτου γύρου με το Λαύριο Megabolt (30,23%).

*Με τους εννιά πόντους του ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ξεπέρασε τους 1.200 με τον ΠΑΟΚ στην κατηγορία. Ο αρχηγός του Δικεφάλου σκόραρε αποκλειστικά από τη γραμμή του φάουλ (9/12) κι έτσι έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τις 300 εύστοχες βολές (304). Ανέβηκε στην 7η θέση της σχετικής λίστας ξεπερνώντας τον Κώστα Χαραλαμπίδη (297).

Δημήτρης Κατσίβελης έφτασε τα 200 αμυντικά ριμπάουντ καριέρας μαζεύοντας τέσσερα στο παιχνίδι της Ρόδου.

*Μία εβδομάδα μετά τη συμπλήρωση 100 αγώνων Πρωταθλήματος στον πάγκο του Κολοσσού H Hotels, ο Άρης Λυκογιάννης έφτασε σήμερα συνολικά τα 150 παιχνίδια στη Stoiximan.gr Basket League. Ο απολογισμός του είναι 61 νίκες και 89 ήττες (40,66%).

Πηγή: esake.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…