Κεντρική Basket League Άρης “Η νίκη με ΑΕΚ, το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ και ο Γιαννάκης…”

“Η νίκη με ΑΕΚ, το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ και ο Γιαννάκης…”

sarikopoulos

O Zήσης Σαρικόπουλος επιθυμούσε πολύ να παίξει φέτος (2017-18) στον Άρη ωστόσο το γεγονός πως παρουσιάστηκε καθυστέρηση στην οριστικοποίηση της συμφωνίας του, τον έκανε να πει το “ναι” στον Πανιώνιο. Ο Ελληνας σέντερ μίλησε στο “Yellow Radio” για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στο ντέρμπι των “κιτρίνων” με τον ΠΑΟΚ, στην μεγάλη νίκη των “κυανέρυθρων” απέναντι στην ΑΕΚ αλλά και στον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Συγκεκριμένα είπε:

Για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ: “Για εμάς ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, ήταν ένα παιχνίδι που είχαμε στοχεύσει στο δικό μας μυαλό, γιατί η ΑΕΚ ερχόταν από μια ιστορική νίκη στην Ευρώπη και πετύχαμε το στοιχείο του αιφνιδιασμού, η ΑΕΚ ήρθε με αυτοπεποίθηση και δεν μας υπολόγισε και παίξαμε μια πολύ καλή άμυνα.

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα για εμάς, δεν υπάρχει πολυτέλεια, υπάρχει δύσκολο πρόγραμμα αλλά νομίζω πως αυτό που έχουμε βελτιώσει, είναι το αμυντικό κομμάτι και η ενέργεια που βγάζουμε και όσο μπορούμε μετά να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, στην αρχή υπήρχε ένα άγχος αλλά παρουσιαστήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι και σοβαροί”.

Για τις προσθήκες που έγιναν στον Πανιώνιο στον δεύτερο γύρο: “Έχουν γίνει δυο σημαντικές προσθήκες και ενισχύθηκε η ομάδα και στον άσο και στο τρία. Υπάρχουν αρκετά όπλα στην επίθεση και είναι σημαντικό, αλλά από εκεί και πέρα αυτό που κοιτάμε και επικεντρωνόμαστε είναι η αμυντική μας προσήλωση γιατί και το χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν κάτι τρομερό, αλλά είχε ουσία και το πήγαμε εμείς εκεί που θέλαμε, γιατί και η ΑΕΚ έχει πολύ ταλέντο και πολλές μονάδες.

Εγώ δεν βλέπω ποιους κυνηγάμε, όπως είναι τα πράγματα τώρα θα ξεκαθαρίσει τι θα κάνει και ο Άρης στο αναβληθέν ντέρμπι και με τον Κόροιβο είμαστε σε ισοβάθμια, αλλά πρέπει να κοιτάς την ομάδα σου και όχι τι αποτέλεσμα έφερε η άλλη ομάδα. Σε όλα τα στραβοπατήματα μας τιμωρηθήκαμε οπότε πρέπει να κοιτάμε την ομάδα μας και μόνο”.

Για το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ: “Αυτά τα ντέρμπι τα έχω ζήσει δύο χρόνια, είναι πολύ ωραία παιχνίδια, είναι σημαντικό που ο Άρης θα αγωνιστεί με κόσμο και παίρνει τεράστια ώθηση, από εκεί και πέρα θα είναι ενα παιχνίδι που θα κρατήσει χαμηλά το σκορ, είναι ένα ντέρμπι που ποτέ δε ξέρεις την έκβαση. Ο Άρης πρέπει να μειώσει τις κατοχές του ΠΑΟΚ και να τον κρατήσει χαμηλά στην επίθεση.

Κάθε ντέρμπι δεν παίζει ρόλο ποιος έχει καλύτερη ομάδα, αλλά έχει να κάνει με το ποιος, το θέλει περισσότερο και ποιος θα κάνει κατάθεση ψυχής, πάρτε παράδειγμα από το δικό μας χθεσινό παιχνίδι με την ΑΕΚ που έχει υψηλό μπάτζετ. Υπάρχουν εκπλήξεις σε κάθε αγωνιστική”.

Για τον Άρη και την κατάσταση που επικρατούσε: “Επειδή έχω ζήσει κάποιες καταστάσεις στον Άρη και είδα φέτος κάποια πράγματα να έρχονται σιγά σιγά, ήταν ένας λόγος που ήταν από τις πρώτες μου επιλογές να παίξω με τον κόουτς Γιαννάκη αλλά από την άλλη ερχόταν μια δύσκολη χρονιά και το έβλεπα οπότε το σκεφτόμουν και προβληματιζόμουν, δεν περίμενα ο Άρης να φτάσει σε αυτή τη κατάσταση, αλλά έχει δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα”.

Για το αν δεν ήταν ο Γιαννάκης, ίσως να μην υπήρχε ομάδα: “Αυτό που εισέπραξα το διάστημα που ήμουν στην ομάδα, είναι ότι έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια ο Γιαννάκης και έβλεπα ότι το έτρεχε σε πολλά θέματα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, πέρα από την οντότητα του, θεωρώ ότι προσπάθησε να τρέξει και άλλα θέματα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…