Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Η νίκη είναι νίκη, η διαφορά έρχεται και φεύγει”

“Η νίκη είναι νίκη, η διαφορά έρχεται και φεύγει”

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για την πρώτη αναμέτρηση με την Στρασμπούρ (28/03, 19:30) και ο Ντράγκαν Σάκοτα αναφέρθηκε στην διαφορά που δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, ενώ πρόσθεσε πως η επιστροφή του Ντούσαν Σάκοτα και ο κόσμος θα προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των “κιτρινόμαυρων”:

“Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές αλλαγέ.ς Έχουν κ΄πανει μια μεταγραφή, αλλά ο Πιετρούς δεν θα παίξει με εμάς. Σε εμάς υπάρχουν αλλαγές γιατί έχουμε προσθήκες. Έχουμε 3 νέους παίκτες πιο έτοιμους”.

Για το παιχνίδι με την Στρασμπούρ: “Η μεγαλύτερη ζημιά που μας έκαναν ήταν στα γκαρντ. Παίζουν με 3 γκαρντ. Ο Ράιτ καλύπτει τα μειονεκτήματα που έχει και με 3 γκαρντ έχει πλεονέκτημα στο ανοιχτό γήπεδο και στο τρέξιμο. Είχαμε προβλήματα με τη Νίμπουρκ και με ομάδες με οργανωμένο τρανζίσιον. Όταν μιλάμε για την επίθεση, αυτό που θα ήθελα να μην βλέπω είναι το μειονέκτημα στην άμυνα να μην γίνει πλεονέκτημα γι αυτούς με τα τρία γκαρντ. Αν είμαστε πιο προσεκτικοί θα έχουμε πλεονέκτημα κοντά στο καλάθι”.

Για την επιστροφή του Σάκοτα και τον κόσμο της ομάδας: “Η αλήθεια είναι πως ο Ντούσαν γύρισε αλλά δεν προπονήθηκε για 12 μέρες. Είναι έμπειρος και θα μας βοηθήσει. Θέλουμε να βλέπουμε περισσότερο κόσμο, αλλά όταν τον έχουμε εντυπωσιάζονται και οι αντίπαλοι. Τρανό παράδειγμα η Νίμπουρκ”.

Για την αντίδραση που δείχνει η ομάδα στα δύσκολα: “Έχουμε κάνει κάποια καλά παιχνίδια, όπως ο τελικός Κυπέλλου. Δεν μπορούμε να βρούμε ισορροπία σε κάθε θέση, οπότε για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω να δω το καλύτερο παιχνίδι, αλλά ένα έξυπνο παιχνίδι. Δεν συμφωνώ με το σύστημα. Θα ήθελα ένα σύστημα με best of 3 σειρές. Τώρα έχουμε το πρώτο ημίχρονο της σειράς”.

Για τον ρόλο της διαφοράς: “Όλοι εμείς όταν παίζουμε, πάμε για τη νίκη. Κόντρα στο Λαύριο χάσαμε διαφορά 24 πόντων. Η διαφορά έρχεται και φεύγει μέσα σε λεπτά. Στο Νίμπουρκ λέγαμε πως στόχος ήταν η νίκη και η διαφορά θα ερχόταν. Σκεφτόμαστε τη νίκη. Δεν ξέρεις αν σε βολεύει κάποια διαφορά. Η νίκη είναι νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Ενίσχυση με τον τεχνοκράτη, Σάββα Ανεστιάδη για την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων στα Λιόσια

Η ΑΕΚ ενισχύθηκε με τον Σάββας Ανεστιάδης. Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξελίσσεται και δυναμώνει και εκτός π…