Κεντρική Elite League Επιστροφή… στο “μέλλον”!

Επιστροφή… στο “μέλλον”!

peristeri ionikos nikaias

Το Περιστέρι και ο Ιωνικός Νίκαιας είναι δύο ιστορικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ. Τα δύο κλαμπ, ύστερα από μερικά «δύσκολα» χρόνια, στέκονται και πάλι στα πόδια τους και είναι έτοιμα να πρωταγωνιστήσουν και να γράψουν ξανά τη δική τους ιστορία.

Οι δύο σύλλογοι φέτος πραγματοποιούν «μαγικές» χρονιές, σε Α2 Εθνική και Β’ Εθνική, αντίστοιχα. Το Περιστέρι και ο Ιωνικός Νίκαιας πηγαίνουν «τρένο» στις κατηγορίες τους κι έχουν εξασφαλίσει και οι δύο την άνοδο τους. Τα δύο «τρένα» οδηγούν οι Ανδρέας Πολέμης και Βαγγέλης Τσάπας, που συνυπήρξαν στον Φάρο Κερατσινίου, τον οποίον και οδήγησαν στις πιο ένδοξες στιγμές του.

peristeri

«Το αστέρι έτοιμο να λάμψει ξανά»

Το Περιστέρι τη σεζόν 2016-‘17 αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική κι ύστερα από μία πολύ καλή σεζόν ανέβηκε στην Α2 Εθνική. Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη, προπονητής που οδήγησε τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» στην άνοδο, είχε στόχο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, όχι απλά τη συμμετοχή, αλλά να πρωταγωνιστήσει κι αυτό φάνηκε το καλοκαίρι, από τις μεταγραφικές κινήσεις, που έγιναν.

Η διοίκηση της ομάδας πρόσθεσε μέσα σε μια σεζόν αρκετά «πολυβόλα» κι αυτά μέσα στη χρονιά απέδειξαν ότι αξίζουν και με το παραπάνω τα λεφτά τους. Πρώτος και καλύτερος ο Κίκι Κλάρκ, ο οποίος σε κάθε αναμέτρηση «βομβαρδίζει» τα αντίπαλα καλάθια. Εξίσου σημαντική είναι η συμβολή των Σίμτσακ και Σιγκούνα, που άφησαν την Basket League για χατίρι του Περιστερίου.

Εξαιρετική παρουσία έχει φέτος και ο «μετρ» των ανόδων, Γάιος Σκορδίλης, ενώ δεν μπορεί να μην γίνει ιδιαίτερη μία στον Αντώνη Μάντζαρη, που είναι ο αρχηγός και η ψυχή της ομάδας του Περιστερίου, σύνδεση με το ένδοξο παρελθόν.

peristeri 1

Πρωτεργάτης και «μαέστρος» της ομάδα είναι ο Νίκος Καραγιάννης, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο του Περιστερίου από τον Δεκέμβριο του 2015. Ο Έλληνας τεχνικός πραγματοποιεί ομολογουμένως εξαιρετική δουλειά κι έχει καταφέρει με το Περιστέρι πολλά. Του μένει να ολοκληρώσει και τον φετινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την απευθείας άνοδο στη Basket League. Και να κλείσει έτσι έναν κύκλο, που είχε ανοίξει όταν η ομάδα από τα δυτικά προάστια είχε υποχωρήσει οικειοθελώς στη μικρότερη κατηγορία.

Το Περιστέρι μέχρι στιγμής δεν έχει αντίπαλο στην Α2. Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις κι είναι αήττητη. Συγκεκριμένα, το Περιστέρι μετράει 21 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες κι από ότι φαίνεται θα το διευρύνει και σε λίγο καιρό θα πανηγυρίσει και μαθηματικά την επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια».

ionikos kosmos panygirismoi

«Ιωνικός Νίκαιας: Δεν κρατιέται»

Ο Βαγγέλης Τσάπας την περσινή χρονιά οδήγησε τον Φάρο Κερατσινίου -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- στην Basket League και στη συνέχεια έβαλε σε εφαρμογή το πλάνο  Ιωνικός Νίκαιας. Μαζί του στην ομάδα της Νίκαιας μετακόμισε και σχεδόν όλος ο «Φάρος». Ο Ιωνικός δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο από την επόμενη σεζόν από ότι φαίνεται θα το απολαμβάνουμε στα παρκέ της Α2. Και το όνειρο δεν σταματά εκεί.

Ο Ιωνικός από την αρχή του φετινού πρωταθλήματος έδειξε ότι θα πρωταγωνιστήσει τη φετινή σεζόν, καθώς ξεκίνησε με 11 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το σερί του «έσπασε» το Ηράκλειο, αλλά η ομάδα της Νίκαιας από εκείνη τη στιγμή έφτιαξε νέο σερί (9-0) και πλέον φιγουράρει στην κορυφή με ρεκόρ 20 νίκες και 1 ήττα.

Οι άνθρωποι της ομάδας, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και ο στόχος της ανόδου θα επιτευχθεί με χαρακτηριστική ευκολία. Ο Βαγγέλης Τσάπας, που είναι «μετρ» των ανόδων, θα κερδίσει ακόμη μία και φυσικά την επόμενη σεζόν θα προσπαθήσει, μαζί με το εξαιρετικό σύνολο του Ιωνικού Νικαίας να ανεβάσει την ομάδα στην Basket League. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αδιαφορήσει για τον Φάρο, που είναι η μεγάλη του αγάπη.

tsapas polemis

To Περιστέρι και ο Ιωνικός Νίκαιας είναι ομάδες που παλιότερα είχαν πρωταγωνιστήσει στη «μεγάλη» κατηγορία. Είναι σωματεία που έγραψαν σελίδες από την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Και μπορεί η ιστορία να μην παίζει μπάσκετ, όταν συνδυάζεται όμως, το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.

Βαγγέλης Τσάπας και Ανδρέας Πολέμης έχουν βάλει το λιθαράκι, την εμπειρία κι αρκετή δουλειά, για να πάρουμε πίσω τα… Σάββατά μας, τις στιγμές που ομάδες αυτού του βεληνεκούς, με κόσμο, που εκπροσωπούσαν μεγάλα τμήματα της μπασκετικής πρωτεύουσας, μεσουρανούσαν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…