Κεντρική Διεθνή Έκαναν το πρώτο βήμα οι Κουμπάν και Νταρουσάφακα

Έκαναν το πρώτο βήμα οι Κουμπάν και Νταρουσάφακα

kuban gran canaria

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Γκραν Κανάρια που έφτασε μία “ανάσα” από το διπλό στην Ρωσία, όμως τελικά αρκέστηκε στην ήττα με 79-74, για την πρώτη αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης του Eurocup. Από την άλλη η Νταρουσάφακα με εξαιρετική εμφάνιση στο πίσω μισό του παρκέ πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 57-54 απέναντι στην Μπουντούτσνοστ και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση.

Αρχικά οι Ισπανοί ήταν εξαιρετικοί από το ξεκίνημα και κατάφεραν να βρίσκονται μπροστά στο σκορ μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή, με σερί 10-0 και πρωταγωνιστή τον Κουλάγκιν. Για τους φιλοξενούμενους ο Ραντίσεβιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσια, όμως ο Κουλάγκιν και ο Κόλινς χάρισαν τελικά το θετικό αποτέλεσμα με 79-74.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Κουλάγκιν και Κόλινς με 20 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ στην αντίπερα όχθη τη διαφορά έκαναν οι Ραντίσεβιτς και Ραμπασέδα με 11 πόντους έκαστος.

Τα δεκάλεπτα: 24-27, 39-47, 59-62, 79-74.

Στην άλλη αναμέτρηση της βραδιάς οι Τούρκοι δεν πραγματοποίησαν τρομερή εμφάνιση, όμως με όπλο τους την αμυντική λειτουργία τους κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη απέναντι στην Μπουντούτσνοστ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο για τις δύο ομάδες που παρέμεναν κοντά στο σκορ και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει και να πάρει μικρό προβάδισμα. Αυτό συνέβη στη τρίτη περίοδο όταν η Νταρουσάφακα με επιμέρους 19-9 κατάφερε να προηγηθεί με 46-35, στο 30′. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ανατροπή, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη αλλά κατάφεραν να κλείσουν την “ψαλίδα” και να παραμείνουν στο κόλπο.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Τζόνσον και Ουίλμπεκιν με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Ιβάνοβιτς και Νίκολιτς με 12 πόντους έκαστος.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 27-26, 46-35, 57-54.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σπύρος Τζάνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…