Κεντρική Διεθνή Χάκετ: “Γι’ αυτό φίλησα το παρκέ”

Χάκετ: “Γι’ αυτό φίλησα το παρκέ”

Ο Ντάνιελ Χάκετ αγαπήθηκε πρώτα μέσα στα αποδυτήρια, από τους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό… και μετά από τον κόσμο των «ερυθρόλευκων». Στην επιστροφή του στο ΣΕΦ, ως αντίπαλος… αποθεώθηκε! Κι εκείνος για να τους το ανταποδώσει φίλησε το σήμα της ομάδας του Πειραιά με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

«Εύχομαι τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό, εύχομαι να πάρει όλα τα τρόπαια και να νικήσει τον Παναθηναϊκό,» δήλωσε ο Ιταλός γκαρντ που είχε αποχαιρετήσει το «λιμάνι» λόγω των… ανασφαλειών στον Ολυμπιακό ως προς το πώς θα εξελισσόταν η αποθεραπεία του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του τον Δεκέμβριο του 2016.

«Τα συναισθήματα ήταν έντονα στην επιστροφή μου. Είναι ευλογία αυτό που έζησα με την υποδοχή μου από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Μου εκδήλωναν την αγάπη τους και όσο αγωνιζόμουν εδώ και μετά, όταν τραυματίστηκα και προσπαθούσα και τότε να τους το ανταποδίδω. Είναι… τρελό αυτό που συνέβη σήμερα. Ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω το τι έγινε».

Για το φιλί του στο σήμα του Ολυμπιακού, ο Χάκετ εξήγησε: «Ήθελα να δείξω το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη που τρέφω στον Ολυμπιακό. Ήταν μία κίνηση αγάπης, ένας τρόπος να ανταποδώσω την αγάπη του κόσμου για τη στήριξή του όταν τραυματίστηκα. Εξάλλου εμείς οι Ιταλοί φιλιόμαστε πολύ…».

Τι θυμάται από τη θητεία του στον Ολυμπιακό ο Ντάνιελ Χάκετ;
«Με τον Ολυμπιακό είχαμε κατακτήσει ένα μεγάλο πρωτάθλημα, το οποίο ήταν πολύ χαρακτηριστικό για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε. Βέβαια, εδώ είχα και τον τραυματισμό μου. Παρόλα αυτά είναι ευλογία να παίζεις μπροστά σε τέτοιους φιλάθλους. Σε προσωπικό επίπεδο, μην ξεχνάμε πως η κόρη μου σχεδόν… δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Είχα περάσει καταπληκτικά εδώ».

Όσο για τις πιθανότητες να ξαναφορέσει μια ημέρα τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο Χάκετ απάντησε: «Δεν έχω ιδέα. Το μόνο το οποίο σκέφτομαι τώρα είναι το παιχνίδι της Κυριακής με την Μπάμπεργκ. Πάμε πάντα παιχνίδι με το παιχνίδι. Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι το πως θα γίνω καλύτερος και θα βελτιωθώ. Τώρα σκέφτομαι μόνο τη Μπάμπεργκ».

Στο τέλος, ο διεθνής Ιταλός γκαρντ κατέθεσε την άποψή του για τον φετινό Ολυμπιακό και μέχρι που πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα του Πειραιά: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με βάθος και ταλέντο. Ο Κιμ Τιλί είναι παίκτης κλειδί. Ο Μπόμπι Μπράουν μπορεί να… ανάψει πολύ γρήγορα και ο Σπανούλης είναι πάντα ο… Σπανούλης. Διαθέτει και τους δύο «Παπ». Είναι ομάδα με πραγματικά πολύ βάθος όμως από εκεί και πέρα θα δούμε. Πρέπει να τελειώσουν δυνατά και χρειάζονται σίγουρα και τύχη οπότε το μόνο που μπορεί να κάνω είναι να τους ευχηθώ καλή τύχη. Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Ολυμπιακός μετρά 2 συμμετοχές σε τελικό. Κάντε τα… μαθηματικά. Είναι μια πολύ καλά προπονημένη ομάδα. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος ξέρει τι κάνει. Έχει νοοτροπία νικητή και οι παίκτες μπαίνουν στο σύστημά του. Ξέρουν πως να παίξουν στις κρίσιμες στιγμές και από εκεί και πέρα θα δούμε».

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Υπήρξαν σημεία που μπορούσαμε να καθαρίσουμε»

Στις λάθος αποφάσεις που πήρε η ομάδα του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Με τον Έλληνα …